"MİT'in görevi insanları katletmek, halkları karşı karşıya getirmek midir?"

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, son günlerde ülkenin tetiklenmek istendiğini belirterek İstanbul'daki olayı hükümetin biran önce açığa çıkarmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
"MİT'in görevi insanları katletmek, halkları karşı karşıya getirmek midir?"

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, son günlerde ülkenin tetiklenmek istendiğini belirterek İstanbul'daki olayı hükümetin biran önce açığa çıkarmasını istedi. Gerçekten bu ülkeyi germeye çalıştıklarını, bu ülkede kandan yeniden kanunlar yaratarak ve siyaseti böyle dizayn etmeye çalıştıklarını dile getiren Sakık, "MİT'in görevi masum insanları katletmek midir, halkları karşı karşıya getirmek midir?" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun 53. birleşimi saat 15.00'te yoklama ile açıldı. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın yönettiği birleşimde konuşan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, son günlerde ülkenin tetiklenmek istendiğine dikkat çekti.

Ülkede farklı seçim sürecine girmek için her tarafta tezgâhların nasıl bir şekilde örgütlendiğine tanıklık edildiğini belirten Sakık, "Ben buradan sesleniyorum: İstanbul'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin üyesine olan saldırıyı bir an önce Hükûmet açığa çıkarmalıdır. Kim, nerede, nasıl yaptıysa bir an önce bunu ortaya çıkarmak, Hükûmet'in görevidir. Çünkü bizim de bilgilerimiz var, biz de bilgi sahibiyiz. Bir an önce Hükûmeti bu konuda çıkıp bizi bilgilendirmeye, ellerindeki doneleri bizimle paylaşmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

"Bu seçim sürecinde birbirimizle yarışacağız ama hiçbir parti diğer partinin düşmanı değil." diyen Sakık, düşmanlıklar üzerinde siyaseti dizayn etmediklerini ve etmeyeceklerini vurguladı. İstanbul'daki olayı BDP'ye mal etmek, Kürtlere mal etmek için uluorta yalanlar söylemeye çalışıldığını dile getiren Sakık, gerçekten bu ülkeyi germeye çalıştıklarını, bu ülkede kandan yeniden kanunlar yaratarak ve siyaseti böyle dizayn etmeye çalıştıklarını söyledi.

5-6 yıl önce belediye otobüslerine molotof atıldığını, yakalanan şahısın açık ve net olarak "Ben MİT elemanıyım. MİT beni görevlendirdi" dediğini aktaran Sakık, şöyle devam etti: "Biz, onlarca kez burada seslendirmemize rağmen, bunlar araştırılmadı ve en son yargıya intikal eden olay şu: MİT, evet, resmî bir yazı gönderiyor, 'Bu bizim elemanımızdır.' diyor. Şimdi, bir ülkede MİT'in görevi masum insanları katletmek midir, halkları karşı karşıya getirmek midir? Şimdi, dün gazetelere yansıyan olay da budur. Bunun üzerine gitmeliyiz. Eğer bir MİT elemanı çıkıp bir yere, belediye otobüsüne veyahut da herhangi bir yere molotof atıyorsa bin kez düşünmemiz gerekir. Ama ne hikmetse Hükûmetin bu konuda bir küçük araştırması bile yok." CİHAN

Yorumlar