MİT ile ilgili 3. madde görüşülüyor

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına verdiği, 'Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dai.

Google Haberlere Abone ol
MİT ile ilgili 3. madde görüşülüyor

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına verdiği, 'Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeye devam ediyor. Üçüncü madde üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, "TIR'lar Türkmenlere gidiyor dedikten sonra Türkmenler hedef haline geldi. 3 yıldan bu yana hem muhalefetin ve rejimin saldırılarına direnen Halep Türkmenleri bu beyandan sonra köylerini terk edip Türkiye'ye sığınmaya başladı. Kanuna gerekçe gösterilen Adana hadisesi ve Türkmenlere yardım gidiyor sözü çok ciddi sorunlara neden oldu. Türkmenlere yardım ediliyor sözünün bedelini soydaşlarım ödüyor." dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ ise "MİT bir istihbarat teşkilatı olarak kalacak mı; yoksa hem istihbarat hem de operasyon yapan bir teşkilat mı olacak? Bunu açıklığa kavuşturmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. Bu bilgilerin sadece MİT'te kalacağını düşünmek kadar safça bir düşünce olamayacağına dikkat çeken Serindağ, muğlak deyimlerin ve sınırlarının mutlaka çizilmesi gerektiğini vurguladı.

Yabancı gazetecilerin iletişim bilgilerinin de kontrol edilip denetim altına alınıp alınmayacağını soran Serindağ, MİT'e sorumsuzluk verilmesinin onu güçlü kılmayacağını, ileride olabilecek olumsuzlukların vebalinin MİT'e yüklenmesinin sonucunu doğuracağını vurguladı. Serindağ, "Nasıl 12 yıldan beri yaptığınız tüm olumsuzlukları, hayali olan, niteliği belli olmayan paralel devlete yıkıyorsanız; bunu da MİT'e yıkabilirsiniz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar