"MİT, hükûmete MHP'li iş adamını fişleyerek yardımcı oluyor"

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Milli İstihbarat Teşkilatını (MİT) sert sözlerle eleştirerek "Ne acıdır ki Teşkilata hükmeden güç, bölücülere karşı bu kadar hoşgörü, sevgi ve sempatiyle yaklaşırken hükûmete de MHP'li iş adamını fişleyerek yardımcı.

Google Haberlere Abone ol
"MİT, hükûmete MHP'li iş adamını fişleyerek yardımcı oluyor"

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Milli İstihbarat Teşkilatını (MİT) sert sözlerle eleştirerek "Ne acıdır ki Teşkilata hükmeden güç, bölücülere karşı bu kadar hoşgörü, sevgi ve sempatiyle yaklaşırken hükûmete de MHP'li iş adamını fişleyerek yardımcı olacak zamanı da bulabilmektedir." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2014 yılı bütçe tasarısı görüşülmeye başlandı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, siyasi, ekonomik ve askerî ilişkilerin gelişmesiyle yıllar geçtikçe devletlerin ve ülkelerin güvenliğinin sağlanmasında istihbaratın ne kadar önemli olduğunun tartışmasız bir şekilde kabul edilmeye başlandığını ifade etti.

Hele de bu ülke ateşten bir coğrafyayla çevrili bulunan dış düşmanların ve onların içteki taşeronları tarafından sürekli tehdit altında olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi bir devletse istihbaratın çok daha önemli hâle geldiğini belirten Büyükataman, "Bu, dün de böyleydi bugün de böyledir ve gelecekte de böyle olacaktır. Geçmişinde şanlı kahramanlıkları barındıran MİT, büyük Türk milletine hizmet için var olduğu ifade edilen, görev ve yetkileri bu amaçla belirlenmiş olan bir teşkilat olarak tanımlanmıştır. Peki, Adalet ve Kalkınma Partisi Hükûmetlerinin devlet kurumlarına yönelik uyguladıkları siyasileştirme ve işlevsizleştirme operasyonundan kendine düşen payı alan Millî İstihbarat Teşkilatı bu çerçevede acaba ne gibi faaliyetlere girişmiştir?" diye konuştu.

"MİT MÜSTEŞARI, BAŞBAKANIN İSTİHBARAT YAVERİ DURUMUNA DÜŞMÜŞTÜR"

Elbette istihbaratın bir ülkenin güvenliği için önemi göz önüne alındığında bu bütçenin normal karşılanabileceğini dile getiren Büyükataman, şöyle devam etti: "Ama sayın Müsteşarın Teşkilatı götürdüğü yön ve düşürdüğü durum hatırlanınca insan 'Bu paraya yazık mı oluyor?' diye düşünüyor. Yüce Türk milletine hizmet için kurulan, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü için vazife görmesi icap eden MİT, ne yazık ki ülkemizde bölücülerle yapılan AKP pazarlıklarında görev ifa etmektedir. Oslo'da sergilenen rezilliklerin başaktörü bugün ne yazık ki MİT Müsteşarı olarak görev yapmaktadır. Süleyman Askerî gibi kahramanların kutsal makamını işgal eden bu zihniyet, bölücülerle kucaklaşmakta, PKK açılımında aktif rol almaktadır. Ne acıdır ki Teşkilata hükmeden güç, bölücülere karşı bu kadar hoşgörü, sevgi ve sempatiyle yaklaşırken Hükûmete de MHP'li iş adamını fişleyerek yardımcı olacak zamanı da bulabilmektedir. Millî İstihbarat Teşkilatımız âdeta AKP'nin istihbarat örgütü, Sayın Müsteşar da âdeta Sayın Başbakanın istihbarat yaveri durumuna düşmüştür. Sayın Müsteşara yüce Türk milletine hizmet etmekle mesul Millî İstihbarat Teşkilatının Müsteşarı olduğunu hatırlatmakta fayda mülahaza ediyoruz. Bölücü teröristler tarafından 'bizim' diye anılacak kadar samimi ilişkiler kurmuş olan bu zihniyetin ülkemizin ve devletimizin geleceği açısından acilen ortadan kaldırılması elzemdir. AKP'nin baskıcı, özel hayata müdahale edici siyaseti devam ettikçe MİT'in de bütçesinin artmaya devam edeceği görülmektedir. Bizim temennimiz milletimizin hizmetinde kullanılması gereken bütçenin MİT'in teknik ve insani gücünün geliştirilmesi yönünde kullanılmasıdır." CİHAN

Yorumlar