"MİT, hiçbir kaydı olmayan 2 milyar TL sermayesi olan bir şirkete döndürülmüş"

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, MİT'in bir anonim şirkete döndürülmüş vaziyette olduğunu belirterek "Hiçbir kaydı kuydu olmayan, 2 milyar TL sermayesi olan bir şirkete döndürülmüş, Başbakanın bir şirketi olmuş durumdadır.

Google Haberlere Abone ol
"MİT, hiçbir kaydı olmayan 2 milyar TL sermayesi olan bir şirkete döndürülmüş"

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, MİT'in bir anonim şirkete döndürülmüş vaziyette olduğunu belirterek "Hiçbir kaydı kuydu olmayan, 2 milyar TL sermayesi olan bir şirkete döndürülmüş, Başbakanın bir şirketi olmuş durumdadır." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, internet yasasına ilişkin görüşmeler devam ediyor. Meclis Başkanvekili Meral Akşener'in yönettiği birleşimde konuşan Aksünger, Türkiye'de hukukun gelişmiş ülkelerdeki ihtisas mahkemelerinin son karar mercisine ulaşmayacağını ve sorunun da buradan kaynaklandığını ifade etti.

Aksünger, şöyle devam etti: "TİB zaten MİT'leştirildiği için, şimdi nereden adam alınacak ki bu TİB'e zaten? Yani hukukçu mu alınacak? Hayır. Hukukçu falan da yazıyor ama kanunda öyle bir şey, bence MİT'ten alınacak bunların çoğu, 40'a yakın MİT görevlisi TİB'de görevlendirilecek. Yaşayacağız, göreceğiz, pratiğini göreceğiz bunların. Yüzün üzerinde de sözleşmeli personel alınması söyleniyor bununla birlikte. Yani orada çok geniş kapsamlı, yargı üzerinde internet özel mahkeme, yine özel yetkili bir internet mahkemesi gibi mahkemenin bütün görev ve yetkileri devredilmiş oluyor. Bunların hepsi sorun arkadaşlar. Bunları halletmezseniz, bunlar yine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde öyle veya böyle bizim mahkumiyetimiz için yeterli maddeler olacaktır zaten. Bunu bugün belirtiyoruz ama zaten dönecek bunların hepsi. İtirazlar gelecek. Ayrıca, MİT'le ilgili şunu söyleyeceğim çok hızlı bir şekilde: 1 milyar TL MİT'in bütçesi var, 1 milyar da Başbakanın ödeneği var. MİT bir anonim şirkete döndürülmüş vaziyette. Hiçbir kaydı kuydu olmayan, 2 milyar TL sermayesi olan bir şirkete döndürülmüş, Başbakanın bir şirketi olmuş durumdadır." CİHAN

Yorumlar