Milletvekilleri TBMM yeni hizmet binasına taşınmaya başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni hizmet binası faaliyete başladı. Milletvekilleri, yeni binada kullanacakları odalar için bugün kura çekti.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekilleri TBMM yeni hizmet binasına taşınmaya başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni hizmet binası faaliyete başladı. Milletvekilleri, yeni binada kullanacakları odalar için bugün kura çekti. Kura çekimine katılan milletvekilleri yavaş yavaş yeni binaya taşınmaya başladı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de odasına taşındığını belirterek vatandaşları beklediklerini söyledi. Yeni binada hizmetlerine devam edeceklerini kaydetti.

    Binada yeni milletvekili odaları, komisyon toplantı salonları, otopark alanı ve diğer çalışma odaları bulunuyor. Yeni bina toplam 98 bin metrekare alandan oluşuyor. 5'iyer altında olmak üzere 11 kat bulunuyor. Binada 472 milletvekili odası var. Odaların milletvekili, danışman ve sekretere ayrılan kısmı toplam 40 metrekare. Sadece milletvekilinin odası net 18 metrekare, dolap ve tuvaletle birlikte 24 metrekare.

    Komisyon başkanları ve personeli için 26 oda bulunuyor. İkisi uluslararası komisyon toplantı salonu olmak üzere 9 komisyon toplantı salonu var. Uluslararası toplantı salonları 125 metrekare, diğerleri 180, 120, 90 metrekare büyüklüğünde.

    Komisyon toplantı salonları randevulu sistemle çalışacak, bir toplantı salonu bir komisyona tahsis edilmeyecek. Komisyon, randevu alacak ve salonda ona göre çalışacak. Her katta toplam 50 metrekarelik toplantı salonları, ayrıca 500 kişilik çok amaçlı bir toplantı salonu olacak. Plan ve Bütçe Komisyonu ile KİT Komisyonu dışındaki bütün komisyonlar bu binaya taşınacak.

    Odalara giriş manyetik kartla yapılacak. Milletvekili ve sekreter oturduğu yerden bütün aydınlatmaları kontrol edebilecek, ışıkları açıp kapatabilecek. Bir butonla bütün ışıklar yanmayacak, programlanabilen bir aydınlatma sistemi olacak.

    Binada 568 araçlık kapalı otopark var. Milletvekilleri için 400 kişilik, personel için 600 kişilik yemekhane mevcut. Bankalar, erkek ve kadın kuaför salonları, lostra salonu ile 4 ziyaretçi kabul salonu var. Ana binaya yer altından tünelle de geçiş yapılıyor. Tünelin duvarlarına Türkiye'nin değişik yerlerini anlatan resimler çizildi.

    Bin 700 metrekarelik baştabiplik, bin 500 metrekarelik arşiv, 400 metrekarelik mescit, 21 araçlık açık otopark, 568 araçlık kapalı otopark mevcut. CİHAN

Yorumlar