Milletvekili Özdemir: Hırsızın hiç mi suçu yok diyecek bir adam çıkmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Başbakan’ın ’İçişleri Bakanının evine polis giriyor, haber vermiyor, böyle hukuk devletimi olur’ sözüne atıf yaparak, “Polisin ‘Sayın bakanım, oğlun hırsızlık yapmış, ayakkabı kutularında 4.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Özdemir: Hırsızın hiç mi suçu yok diyecek bir adam çıkmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Başbakan’ın ’İçişleri Bakanının evine polis giriyor, haber vermiyor, böyle hukuk devletimi olur’ sözüne atıf yaparak, “Polisin ‘Sayın bakanım, oğlun hırsızlık yapmış, ayakkabı kutularında 4.5 milyon dolar para var. Müsaade edersen gidip alabilir miyim’ demesi mi gerekirdi.” şeklinde tepki gösterdi. Özdemir, "hırsızın hiç mi suçu yok diyecek bir adam çıkmadı" ifadesini kullandı.

Cemevinde düzenlenen partisinin yerel seçim toplantısında konuşan Milletvekili Malik Ecder Özdemir, son operasyonlara değindi. Hükümetin soruşturmayı yürüten polisi ve savcıyı görevden alarak yolsuzluğun üzerini kapatmaya çalıştığını vurgulayan Özdemir, devletin polisinin, savcısının takip ederek bakanı 1.5 milyon dolar rüşvet alırken belgelediğini, bakanların evindeki çocukların para tomarlarının yerini öğrendiğini, fotoğraf ve videolarını çekerek suçüstü yaptığını söyledi. Milletvekili

'HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK, DİYECEK BİR ADAM ÇIKMADI'

Özdemir sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi siyaseti onurlu tutmak adına bir başbakanın ne yapması gerekiyor. ‘Ucu babamın oğluna dokunsa bile takip edeceğiz’ diyor. Babanın oğlunu boş ver, bakanın oğluna doğru giden bu yolsuzlukta sayın başbakan çıkıp ‘bu kirli bir operasyondur’ diyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ‘devlet içinde çeteler var, onun için bize komplo kurdu’ diyor. İçlerinden bir namuslu adam çıkıp; Kardeşim polisin ve savcının kim olduğu önemli değil. Bunların suçu varda hırsızın hiç mi suçu yok’ diyecek bir adam çıkmadı. Hırsızı, hırsızlığı bir tarafa bıraktık. Operasyonu yapan polis ve savcılar görevden alınmaya başladı. Önce daire başkanları ve şimdi il emniyet müdürleri.”

Başbakan'ın ’İçişleri bakanının evine polis giriyor haber vermiyor, böyle hukuk devletimi olur’ sözlerini hatırlatan CHP'li Vekil, "Polis ne demeliydi, ‘Sayın İçişleri bakanı oğlun hırsızlık yapmış, ayakkabı kutularında 4.5 milyon dolar para var. Müsaade edersen gidip alabilir miyim’ demesi mi gerekiyor. Polisin eksikliği bu muydu? Bunlar yetkisini kullanarak yolsuzluğun üzerini kapatmaya çalışıyorlar.” görüşünü savundu.

Programa partinin belediye başkan adayı Prof. Dr. Gülümser Heper, İl Başkanı Ulaş Karasu ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantı öncesi CHP Milletvekili Özdemir’e partililer tarafından bir ayakkabı kutusu getirildi. Gülümseyerek kutuyu eline alan Özdemir, ‘Acaba bunun içerisinde ne var’ diye sorması üzerine salon, ‘dolar’ sesiyle inledi.

Bunun üzerine hayır bu kutunun içerisinde bir pasta var diyen Özdemir, “Pasta Vakfın Gençlik Kolları Başkanına ait. Bugün onun doğum günü. Unutulmasın diye böyle bir sürpriz hazırlamışlar” diyerek partililerle pastayı kesti. CİHAN

Yorumlar