Milletvekili Öğüt: İhsanoğlu cumhurbaşkanlığı için en doğru isimdir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, cumhurbaşkanı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çok isabetli bir karar olduğunu söyledi.CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt sabah kahvaltısında yerel ve ulusal basın...

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Öğüt: İhsanoğlu cumhurbaşkanlığı için en doğru isimdir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, cumhurbaşkanı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çok isabetli bir karar olduğunu söyledi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt sabah kahvaltısında yerel ve ulusal basın temsilcileriyle buluştu. Gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevaplayan Öğüt, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı adaylığı noktasında CHP ve MHP'nin üzerinde uzlaştığı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çok isabetli bir karar olduğuna vurgu yapan Öğüt, SP, DP, BBP, DSP, DYP gibi partilerin de olumlu baktığına işaret etti.

Öğüt, konuyla ilgili şunları söyledi: "10 Ağustos’ta cumhurbaşkanını ilk defa halk seçecek. Son günlerde cumhurbaşkanı adayı konusunda partimiz araştırmalar yaptı. Bu karar aşamasında partimiz ilkeli olma kararı aldı. Bir kitlenin veya bir ideolojik grubun adamı değil de Türkiye Cumhuriyeti'nde farklı inançlara sahip, farklı kültürlere sahip, farklı etnik grupların benimsediği, insanlarımızın tamamını kucaklayacak, siyaseten arınmış birisi olmasına çok özen gösterdik. Bizim partimizde de aday olarak çok saygın arkadaşlarımız vardı. Onlar da çok değerli. Ama bir şunu düşünmek lazım; kendi partimize genel başkan seçmiyoruz. Tüm ülkemizi kapsayacak, kucaklayacak cumhurbaşkanı seçiyoruz. Ülkemizi yurtiçi ve yurtdışında temsil edecek bu vasfları sağlayacak birini seçeceğiz. Bu konsepti sağlayacak birini seçmemiz gerekir. Eğer ki bu özellikte birini seçtiğimiz zaman ülkemize aynı zamanda barışı ve kardeşliği temin edecek birini seçmiş olacağız."

Seçilecek cumhurbaşkanının Kürt sorununun çözümü açısından da büyük önem taşıdığına değinen Öğüt, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye’nin iç yapısına baktığınız zaman bir ‘Kürt sorunu’ var. Bu sorun barışçıl bir şekilde çözülmesi lazım. Maalesef iktidarın kendi gizli ajandası var. Bu ajanda da yazanları kendi bakan ve milletvekilleri de bilmiyor, vatandaşlar da bilmiyor. Sadece üç kişi biliyor. Bu gizli yürütülen mesele sonu barışa varır mı varmaz mı göreceğiz. Bu konuda büyük bir kuşkumuz var. Halktan gizli yürütülen müzakerenin barışı olmaz. Bizler bu barışı partiler üzeri görüyoruz. Uluslar arası deneyimi olan ve partimizden de onay olan birinin cumhurbaşkanı olmasıyla çözüleceğine inanıyoruz."

İhsanoğlu'nun dünya ve İslam dünyası tarafından tanınan biri olduğuna dikkat çeken Ensar Ögüt, şunları ekledi: "Hiçbir siyasinin adamı olmayan, aynı zamanda her siyasi partinin desteklediği uluslar arası saygınlığı olan, İslam dünyasında ve Ortadoğu'da benimsenen, barışı komşu ülkelerimize getirebilecek kişi Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Sayın İhsanoğlu, bilim adamıdır. Çok sayıda yabancı dile hakim aynı zamanda Birleşmiş Milletler'den sonra en fazla üyesi bulunan İslam İşbirliği Teşkilatının başkanlığını yaptı. Bu örgütte yaklaşık 57 İslam ülkesi bulunmaktadır. Sayın İhsanoğlu bu görevi yaklaşık 10 yıl başarıyla taşımıştır. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın başkanlığını yürüttüğü süre zarfında; insan haklarına, evrensel değerlere ve de kadın erkek eşitliğine çok önem verdi. Suudi Arabistan’da kadınların araba kullanması yasaktı. Kadınlara araba kullanma özgürlüğünü Sayın İhsanoğlu girişimleriyle başardı. Sayın İhsanoğlu, namazını kılan, dinine bağlı, Atatürkçü, laik sistemi benimseyen, dini siyasete alet etmeyen, vatansever uluslar arası platformda saygınlığı olan kaliteli bir insandır. Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığı için verilebilecek en doğru isimdir."

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, İhsanoğlu’na Türkiye’deki birçok partiden destek geldiğini de hatırlatarak, "SP, DP, BBP, DSP, DYP gibi partiler de temsilci vererek çalışmalara ortak olacaktır. Ülkemizi en iyi şekilde kucaklayacak bir cumhurbaşkanı adayı belirledik. Sayın İhsanoğlu halkımızın aradığı bütün kriterlere fazlasıyla uyuyor. Sayın İhsanoğlu, seçildiği zaman hiçbir şekilde taraf tutmayacak. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan, laik-sosyal-hukuk devletini benimsemiş, partiler üstü biridir. Ülkemize hayırlı olsun." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar