Milletvekili Bal: Hükümet, 28 Şubat dönemini aynen yaşatıyor

Yolsuzluk operasyonunu yürüten polislere yönelik gözaltıları değerlendiren Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, yaşanan olayın 28 Şubat dönemini kınayan hükümetin o dönemin aynısını yaşattığını söyledi. Bal, “Bugün İsrail’i,...

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Bal: Hükümet, 28 Şubat dönemini aynen yaşatıyor

Yolsuzluk operasyonunu yürüten polislere yönelik gözaltıları değerlendiren Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, yaşanan olayın 28 Şubat dönemini kınayan hükümetin o dönemin aynısını yaşattığını söyledi. Bal, “Bugün İsrail’i, Ramazan ayında operasyon yapıyorsun diye eleştiren bir zihniyet, şimdi kendi insanına teröre karşı, hırsızlığa, yolsuzluğa karşı görev yapan insanlara gözdağı için Anadolu insanı üzerine operasyon yapmak için gece yarısı operasyon yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Bağımsız Milletvekili Bal, 17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik gece saat 01.30 sıralarında operasyon yapılmasını eleştirdi. Bu durumun bir gözdağı olduğuna dikkat çeken Bal, 28 Şubat döneminin yeniden yaşatıldığına işaret etti. Bal, “Dün 28 Şubat sürecini kınayan, eleştiren, onun üzerinden oy alan bir zihniyet, şimdi 28 Şubat sürecini aynen yaşatıyor. Sermayeyi, polisi, insanları, medyayı bölüyor. Bugün İsrail’i, Ramazan ayında operasyon yapıyorsun diye eleştiren bir zihniyet, şimdi kendi insanına teröre karşı, hırsızlığa, yolsuzluğa karşı görev yapan insanlara gözdağı için Anadolu insanı üzerine operasyon yapmak için gece yarısı operasyon yapıyorlar. Kendi ayağıyla ifadesini veren müdürün ellerini kelepçeliyorlar ve hastaneye götürüyorlar. Neden? ‘Bak biz sizin burnunuzu böyle sürteriz. Sen misin KCK’ya operasyon yapan, hırsızlığa, yolsuzluğa operasyon yapan.’ diye mesaj veriyorlar.” dedi.

Yaşananların psikolojik harekat olduğuna dikkat çeken Bal, şöyle devam etti: “Bu, psikolojik bir harekâttır. Medyayı böldüler, insanları böldüler. Artık insanlar camileri ayırma noktasına geldi. Avrupa ve Amerika toplumları gibi çoğulcu, çok sesli, yargı bağımsızlığının olduğu bir toplum mu istiyorsunuz. Yoksa Lübnan gibi parça parça ayrılmış bir toplum mu istiyorsunuz. Ben kamu vicdanının bu durumu algılayacağını düşünüyorum. Anladıkları dilden cevabını vereceğini düşünüyorum.”

CİHAN

Yorumlar