Milletvekili Aslanoğlu'nun ani ölümü Malatyalıları yasa boğdu

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun ölümü, memleketi Malatya’yı üzüntüye boğdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Aslanoğlu’nun vefatına ilişkin...

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Aslanoğlu'nun ani ölümü Malatyalıları yasa boğdu

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun ölümü, memleketi Malatya’yı üzüntüye boğdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Aslanoğlu’nun vefatına ilişkin yayımladığı başsağlığı mesajında, Malatya’nın önemli bir değerini kaybettiğini belirtti. Aslanoğlu için ‘Malatya’nın ağabeyiydi’ diyen Ağbaba, “Acı olayı üzüntüyle öğrendik. Malatya’nın ağabeyiydi. Onların dert ortağı, sorunları için çaba gösteren büyüğüydü. Yaşamı boyunca Malatyalı kimliği ile her zaman onur duyan ve bunu dile getiren Aslanoğlu’nun vefatı, Malatya ve Malatyalılar için yeri doldurulamayacak bir kayıptır. Bu ölüm kendisine hiç yakışmadı. Mevlüt Abi’ye Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve tüm Malatyalılara başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da Malatya sevdalısı Mevlüt Aslanoğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduğunu ifade etti. “Malatya, aslan evladını kaybetti.” diyen Çalık, “Malatya’yı 2002-2011 yılları arasında TBMM’de temsil eden Mevlüt Aslanoğlu, siyasette her zaman birleştirici oldu. İstanbul Milletvekili olarak görev yaparken de yüreği her zaman Malatya için attı.Kendisine has üslubu ve renkli kişiliği ile Malatya’ya ve Malatyalılara her zaman ve her yerde sahip çıkmış, Malatya’nın sorunlarına kayıtsız kalmamıştır. Sorunları takip ederken, gönül kırmadan, insanları incitmeden siyasetini yapar ve sonuçta kazananın Malatya olmasını birinci öncelik olarak görürdü. Malatya yetiştirmiş olduğu güzel bir evladını, Mevlüt Ağabeyini, dostunu kaybetti.” dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman da Aslanoğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını dile getirdi. Merhum milletvekilinin, Malatya’nın sorunlarını sahiplenerek çözüm yolları için çalışan biri olduğunu vurgulayan Karaduman, “Meclis'te gündeme getirerek Malatya’nın hakkını arayan, hiçbir ayrım yapmadan her Malatyalının derdine derman olmaya çalışan, tüm siyasi partilerin saygı duyarak takdir ettiği, yaptığı iyilikler ve kazandırdığı eserlerle Malatya basınının her zaman gönlünde yer edinen, dert ortağımız, arkadaşımız ve dostumuz, “Malatya’nın Aslanı” Ferit Mevlit Aslanoğlu’nun ani vefatı Malatya basını olarak bizleri derinden etkilemiştir.” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Aslanoğlu’nun mütevazi kişiliğiyle Malatyalıların gönlünde taht kurduğunu anımsattı. Çakır, “Millete hizmetin Hakk'a hizmet olduğunu benimsemiş, Malatyalıların abisi Mevlüt abimizi kaybetmenin üzüntü ve kederini yaşıyoruz. 2 dönem de Malatya milletvekilliği yapan ve ayrım gözetmeksizin herkesin yardımına koşan Aslanoğlu, herkesin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir.” diye konuştu.

Malatya Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin de “Sadece Malatya siyasetinde değil, Türkiye siyasetinde ayrı bir yeri bulunan Mevlüt Aslanoğlu, herkes ve her kesim ile samimi diyalog ve iletişim kurmuş bir insandı. Halk adamı tabirini yakıştırabileceğimiz ender siyasetçi olan Aslanoğlu’nu bir sabah çay ocağında işçi ile simit yerken, bir bakkal esnafının kapısını sabah saatlerinde ilk çalan ziyaretçisi olarak, sokakta yürüyen bir Malatyalının aniden önüne çıkarak el sıkışıp hal hatır sorduğunu görmek mümkündü. Sadece Malatya değil, Türk siyaseti de önemli bir ismi kaybetmiştir.” cümlelerini kullandı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen ise “Malatya'nın yiğit evladı Ferit Mevlüt Aslanoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tüm Malatyalıların başı sağ olsun.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar