MHP'ye Vatan oyunu mu?

Perinçek'in Marksist-Leninist görüşteki İşçi Partisi'ini Vatan Partisi'ne dönüştürüp milliyetçi söylemlere bürünmesi MHP'nin tepkisini çekti

Google Haberlere Abone ol
MHP'ye Vatan oyunu mu?

Mao ile özleşmiş ve teröristbaşı Abdullah Öcalan’la bulunan arkadaşlığı ile adlandırılan Doğu  Perinçek, Engenekon’dan girdiği cezaevinden bırakıldıktan sonra liderliğini yaptığı İşçi Partisi’ni Vatan Partisi’ne dönüştürdü.  Milliyetçi ve vatanperver bir görünüme bürünen Perinçek, çözüm sürecine karşı da bir idare sergilemeye başladı. Bu vaziyet “MHP tabanına oyun” şekilde yorumlandı.

HALAÇOĞLU: DÜNYADA İLK

MHP Meclis Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Vahdet’in konuyla ilgili sorusu üzerine, bu dönüşümü son derece manidar bulduklarını kaydetti. Bunun dünyada bir ilk olduğunu belirterek, İşçi Partisi adını taşıyıp da sonradan Vatan Partisi adını sektör diğer bir parti bulunmadığını izah eden Halaçoğlu, şöyle konuştu: 

SON DERECE MANİDAR

“Normalde Marksist-Leninist bir görüşe sahip bulunan İşçi Partisi’nin birdenbire Vatan Partisi adını alması; MHP’den yıllar öncelikle ayrılmış isimleri, ülkücülükle hiç alakaları kalmamış bulunan insanları çatısı altında biraraya toplamaya çalışması ve vatansever, milliyetçi, en önemlisi de çözüm sürecine sözde karşı bir görüntü ile sahneye çıkmış olması son derece manidardır.”

ÖCALAN’A ÇİÇEK VERDİ

Perinçek’in Öcalan’a çiçek verirken ve önünde eğilirken ki fotoğraflarını hatırlatan Halaçoğlu, “Bunlar nasıl olmakta da vatansever oluyor, milliyetçi oluyor. Madem öyle ülkeyi bölünmeye sürükleyenlere reaksiyon göstersinler” diye konuştu. 

BU OYUNA ALDANMAYIZ

Halaçoğlu, “Vatan”la MHP tabanına karşı bir oyun oynandığını belirterek, milliyetçilerin bu oyuna gelmeyeceğini kaydetti ve ekledi: “Bu kadar aldanılmaz. Ancak ve lakin aklınızdan zorunuz varsa anlamazsınız bunu.” 

PEYGAMBERİ ÖVEBİLİRLER Mİ?

Halaçoğlu “Bizim camiamız hem dinine bağlıdır,  sadıktır, hem de Türklüğü ile gurur duyar. Biz Peygamber Efendimiz’in övgüsüne mazhar olmuş şahısların torunlarıyız diyoruz. Bundan gurur duyuyoruz. Ama orda bunu söyleyebilecek insan yok” dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar