MHP'nin yeni MYK'sı belli oldu! Sürpriz var!

MHP yeni MYK belli oldu. Delegelerin çoğunluğu ilk 75 isme MHP genel başkanı Devlet Bahçeli için oy istedi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'nin yeni MYK'sı belli oldu! Sürpriz var!

11. Kurultayda yönetimin yüzde 60'ı değişti. Yeni MYK'ya 7 bayan girmesi sürpriz şekilde yorumlandı. Bahçeli, başkanlık divanındaki 15 ada bir defa daha yer verdi. 

MYK listesinin sürprizi ise 2012 yılında Bahçeli’nin karşısında önder adayı şekilde çıkmak arzulayan fakat başaramayan 21.Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. umut Özdağ oldu. 7 milletvekilini MYK dışında bırakan Bahçeli, 5 milletvekilini listeye aldı. Listeye almadığı isimler, Murat Başesgioğlu, Faruk Bal, Bahattin Şeker, Tunca Toskay, Münir Kutluata, Necati Özensoy, Reşat Doğru biçiminde sıralandı.

LİSTEDE 2 HABERAL

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile tıpkı adı taşıyan Mehmet Haberal, yedek listeden namzet gösterilince kısa zaman şaşkınlık yaşandı. Ancak ad benzerliği bulunduğu anlaşıldı. Haberal’ın oğlu Erkan Haberal da yönetimde yerini aldı.

KORAY AYDIN YOK

Eski Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır tekrar MYK’ya dönerek sürpriz yaparken, listeye 4 vekil daha girmeyi başardı.

Bu adlar Mehmet Günal, Mehmet Erdoğan, Bülent Belen ve Muharrem Varlı şekilde sıralandı. Yönetime girmesi beklenen fakat müthiş kongrede Bahçeli’ye karşı namzet bulunan Koray Aydın da kendine yer bulamadı. 

KADIN ORANI YÜZDE 10

MYK listesinde yüzde 10’a yaklaşan bir oranda 7 bayan yer buldu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar