MHP’nin akil insanlar hakkındaki suç duyurusuna takipsizlik

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından açılım süreci ve akil insanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.MHP Genel Sekreteri Sayın İsmet Büyükataman, suç duyurusuna takipsizlik...

Google Haberlere Abone ol
MHP’nin akil insanlar hakkındaki suç duyurusuna takipsizlik

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından açılım süreci ve akil insanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.

MHP Genel Sekreteri Sayın İsmet Büyükataman, suç duyurusuna takipsizlik kararı verilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 'kovuşturma yapılmasına yer olmadığına' dair karar verildiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.” diyen Büyükataman, şöyle devam etti: “Bu üzüntümüzü artıran önemli sebeplerden birisi, şikâyeti yapanın Milliyetçi Hareket Partisi olmasına rağmen verilen kararın partimize tebliğ edilme gereği dahi duyulmamış olmasıdır. Diğer bir sebep ise şikâyet edilenlere, Ceza Muhakemesi Kanunu'na aykırı olarak şüpheli sıfatının verilmemiş olmasıdır.”

Büyükataman açıklamasını şöyle sürdürdü: “İktidar sahipleri, kimi zaman demokratik açılım, kimi zaman milli birlik ve kardeşlik, kimi zaman da çözüm süreci mahlaslı zehirli projelerle bölücülüğe siyasi ve hukuki meşruiyet aramaya devam etmektedir. Millî ve üniter nitelikli Türkiye Cumhuriyeti Devleti; sözde 'demokratikleşme, özgürleşme, barış, süreç, çok kültürlülük, alt kimliklerin tanınması, siyasi statü talepleri' gibi kavramlarla parçalanmanın eşiğindedir. Türk milletinin 'bölücübaşı, bebek katili, İmralı canisi' gibi sözlerle andığı; adını ve soyadını dahi söylemeye tiksindiği hain, iktidar tarafından bir şahsiyet hâline getirilmiştir.”

"PKK’NIN TOPARLANMASINA GÖZ YUMULDU"

‘Terör örgütü PKK’nın toparlanmasına, militan açığını takviye etmesine göz yumulmuştur.’ diyen Büyükataman, “Daha birkaç gün önce bölücübaşının 'pişman değilim' açıklamasından birkaç saat sonra Bingöl - Diyarbakır karayolunu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yapan PKK’lı bir grup, 2 askerimizi kaçırmış, 9 askerimizi de yaralamıştır. 'Tabut gelmiyor, analar ağlamıyor, çatışma olmuyor, barış kazanıyor, çözüm ilerliyor' propagandasıyla kanlı terör örgütü PKK’nın toparlanmasına, militan açığını takviye etmesine göz yumulmuştur. PKK’lı teröristler tarafından yollar kesilmekte, vergi adı altında haraç toplanmakta, kimlik kontrolleri yapılmakta, insan kaçırılmakta, baskınlar düzenlenmekte, karakollar taciz ateşi altında tutulmaktadır. Suç unsurunun oluşması için daha ne olmalıdır? Ülkemizin bir bölümünde ayrı bayrak ve tel örgülerle belirlenmiş sınırlar mı oluşmalı, yoksa binlerce askerimiz daha mı şehit olmalıdır?” sözleriyle tepkisini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar