MHP'liler bir şişe suda kıyameti kopardı

Manisa'da belediyenin meclis toplantısında bir vatandaşın bir pet şişe su alması MHP'lilerle vatandaşları karşı karşıya getirdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'liler bir şişe suda kıyameti kopardı

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı ikinci celse toplantısını görmeye gelen bir vatandaşın bir pet şişe su alması MHP ile AK Partili meclis üyelerinin bünyesinde çatışma yaşanmasına neden oldu. Arbedenin yaşandığı toplantı başlamadan ertelendi.

Manisa MHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin Mart ayı meclis toplantısı gerilmiş başladı. Şehzadeler İlçesi İshak Çelebi Mahallesi sakinleri, meclisin birinci oturumunda iptal bulunan Ulucamii nazım bayındırlık planıyla ilgili şekilde bilgi almak üzere toplantıya katıldı. Toplantıda bir takım mahalle sakinleri matbuat mensupları yüzünden toplantıyı izlemeyecekleri gerekçesiyle reaksiyon gösterdi. Ardından mahalle sakinlerinden Nevzat Arslan'ın MHP'li meclis üyelerinin yer aldığı masalardan bir pet şişe su alması, MHP'li meclis üyelerinin tepkisine neden oldu. Salihli MHP'li Meclis üyesi Osman Vural, Turgutlulu Meclis üyesi Hayriye Hızal Kaygısız ile MHP'li Alaşehir Belediye Başkanı ve meclis üyesi Gökhan Karaçoban ile mahalle sakinleri bünyesinde sözlü tyükselişma başladı. Bazı meclis üyeleri araya girerek tarafları yatıştırmaya çalıştı. Saat 17.30'da başlaması gereken toplantı yaşanan tartıma sebebiyle saat 18.30'a tekrar ertelendi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ERGÜN TOPLANTIYA GELMEDİ

Yaşanan tyükselişmanın devam etmesi sebebiyle MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün toplantıya, güvenlik tedbirleri yeterli bulunmadığı gerekçesiyle gelmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün'ün toplantıya gelmemesi itibarıyla AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan kanuni hakkının yer aldığı iddiasıyla meclis kürsüsüne çıkmak istedi.

MHP MECLİS ÜYELERİ KÜRSÜYE ÇIKMAYA İZİN VERMEDİ

Kanuni hakkı yer aldığı gerekçesiyle kürsüye çıkmak dileyen AK Parti Grup Başkanı ve AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan'a MHP'li meclis üyeleri izin vermedi. MHP'li meclis üyeleri kürsünün önüne etten duvar örerek Gürcan'ın kürsüye yanaştırmak istemedi. MHP'li meclis üyesi Ziya Elmalı, AK Partili Gürcan'a, "Haddini bil, meclisin gerçek başkanı burada. Bu kürsüye seçim kazanmış başkanlar oturur. Sizi bu kürsüye oturtmazsınız" diye karşı çıktı. Kürsü önünde yaşanan sözlü tyükselişmaların arkasından salonda bulunan vatandaşların da tyükselişmaya dahil olmasıyla ortak MHP'li ve AK Partili meclis üyeleri bünyesinde çatışma yaşandı. Bazı AK Partili ile MHP'li meclis üyeleri bünyesinde yumruklaşmaya varan kavga yaşandı. Olayların büyümesi üstüne bir takım meclis üyeleri ile güvenlik görevlileri tarafların arasına girerek onları sakinleştirmeye çalıştı. Yaşanan arbedenin arkasından AK Partili Meclis üyeleri salonu terk etti.

GÜRCAN, "KİMİN PROVOKASYON YAPTIĞI ORTADA"

Yaşanan huzursuzluğun arkasından salonu meclis üyeleri ile ortak terk eden AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan, meclis salonun dışında matbuat mensuplarına izahat yaptı. Gürcan, kendilerinin kürsüye çıkmasının engellendiğini belirterek, "Sayın başkanımızın güvenlik kaygılarıyla başlayamamıştır. Kanun bize verdiği yetkiye dayanarak, meclis birinci başkan vekili şekilde kendisine süreyi verdik. O zaman bünyesinde başlatılmazsa biz meclis toplantısına başlayacağımızı ilan ettik. Eğer bize meclis toplantısında kürsüye çıkmamız müsaade edilmiş olsaydı, kürsüye çıkardık ve sayın başkan meclis toplantısına geldiği vakitte başkanlık makamı kendisine bırakırdık. Bizim devretmeme gibi, koltuğu gasp etme bunun şeklinde bir durumumuz yok. Biz yalnızca bize verilen yetkiyi kullanması istedik. Ama bizim meclisi kürsüne çıkışımız engellendi. Toplantı yapılmamaktadır duruma geldi. Burada provokasyonun partili arkadaşlarımızca yapılacağı algısı oluşturuldu. Ama provokasyonun yapanın, meclis kürsüne çıkmamızı engelleyenin kimin yer aldığı ortaya çıktı. Biz toplantının yapılması taraftarıydık. Ancak yapılamamasının olmasının nedeni ortaya çıktı. Tam bir suçüstü haliyle yakalandılar. Toplantıyı yapamadığımızı tutanakla ortak belirleme edeceğiz. Tutanağı zabıta alacağız. Meclis başkan vekilimiz zaten yasa gereği meclis başkanı 3 gün bünyesinde meclisi toplantıya çağrı eder. 3 gün bünyesinde toplantımız sükunetle yapılıyor ümidindeyiz" diye konuştu.

KAVGA BİTTİ, ERGÜN MECLİSE GELDİ

Kavganın bitmesinin arkasından MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, yalnızca CHP'li ve MHP'li meclis üyelerinin yer aldığı toplantıya katıldı. 6 yıldır belediye başkanlığı yaptığını ve meclise başkanlık yaptığı vakitte yaşanmamış vakaları hayata noktasına geldiklerini belirten Başkan Ergün, "Her şeyden herşeyden önce üzüntü sağlayan bir durumla karşı karşıyayız. Bu kürsüler bu meclis hepimizin fikirlerini söyleyebileceği demokrasi kuralları içerisinde söz alıp dile getirebileceği Manisa halkı hesabına yurttaşı hesabına alınacak hizmet noktasındaki kararların alındığı bir merci. Ancak bugün açık ve net bir biçimde daha önceden planları hazırlanmış ve provoke amaçlı salona takribî 1 saat öncesi sokulan insanlarca vakalar çıkarılması noktasında devinim edilmiş" dedi.

MECLİS ÜYELERİMİZ DARP EDİLDİ

Meclis başlamadan, meclis salonuna girmek üzere hazırlandıkları sırada provokasyonların başladığını belirten Başkan Ergün, "İçeride var kendi partimize ilişkin meclis üyelerine dışarıdan getirilen provokatörler vasıtası ile fiili hücum gerçekleştirilmiş ve darp noktasına gidilmiştir. Bunların tümü kayıtlarda var. Bu vesile ile salonda güvenlik zafiyeti oluşması itibarıyla takribî saat 17.30'dan saat 20.00'ye kadar 2 buçuk saattir VİP salonunda yukarda bekleme noktasında kaldım. Bu zaman içerisinde güvenlik zafiyetinin ortadan kalkmasına müteakip meclisin vazifesini devam edeceğine hem küme başkanı hem İl Başkanı olma sıfatını yaşayan Sayın Zülfikar Gürcan'a en az üç kere söyledim. Akabinde var salonun boşalttırılmaması noktasında kararlarında ısrar ettikleri için hukuki yetkimi kullanarak Valiliğe herşeyden önce emniyet amirleri, emniyet müdür vekiline şifai konuşmalarımı yaptıktan sonra Sayın Valimizi aradım" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, yaşanan olayın Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a bildirildiğini belirterek, "Kendilerine de bir dilekçe başvurusunda bulunduk. Bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi. Başkan Ergün, arkasından yazdığı şu dilekçeyi okudu:

VALİLİĞE DİLEKÇE

"Manisa valilik makamına, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 16.03.2015 tarihli 17.30 saatinde başlaması planlanan meclis sıradan toplantısına başlanılamadan meclis salonunda bir kısım provokatör katılımcının vakalar çıkarması ve meclis üyelerine sözlü ve fiili sataşmalarda bulunması üstüne meclis üyeleri ve meclis başkanı toplantı salonuna girememiş, belediye meclis iş yönetmeliğinin 12. Maddesi gereğince meclis başkanı sıfatıyla şahsım konuyu emniyet müdürlüğüne intikal ettirmiş. Buna karşın lüzumlu güvenlik tedbirleri alınmamış durumu hazırda saat 19.00 olmasına karşın salonda bu insanlar çıkartılamamıştır."

BUNDAN SONRA GEREKLİ ÖNLEMLER ALINACAK

Basın mensuplarının bir sonraki meclisin nasıl toplanacağı yönündeki sorularını cevaplayan Başkan Ergün, "Bundan sonraki meclis toplantısı lüzumlu önlemler yapılacaktır ondan sonra yapılacaktır. Biz emniyetten herşeyden önce Zülfikar başkandan, emniyet müdüründen amirinden emniyet müdür vekilinden en sonunda vali baydan istedik. Bu salonun provoke amaçlı doldurulduğunu daima anlatım ettim. Ancak ne acıdır ki bu salon boşalttırılmadı. Her şeyin politik boyuta taşınmış olması üzüntü vericidir. Gerekli önlemler alınacaktır, gerekirse gene seyircisiz yapılacaktır. Duvarın diplerinde şahısların toplanarak, ayakta durarak böyle bir meclis anlayışı yoktur. Su şişelerini eline alıp bu kürsüye atmak üzere hazırlanan, buraya atmaya düşünün şahısların içerisinde meclis yapılamaz. Benim meclis üyelerim darp edildiği salonda meclis toplantısı yapılamaz" dedi.

MECLİS 19 MART'TA TOPLANACAK

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2. oturumunun ekseriyet sağlanamaması üstüne iptalinin arkasından yeni toplantının tarihsel açıklandı. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ertelenen toplantısının 19 Mart Perşembe günü, saat 17.30'da Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirileceği söylendi.

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar