MHP'li Yılmaz, 'Tapelerle Yükseldi' başlıklı haberi Meclis gündemine taşıdı

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Yılmaz, "AKP'ye yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinin söz konusu...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Yılmaz, 'Tapelerle Yükseldi' başlıklı haberi Meclis gündemine taşıdı

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Yılmaz, "AKP'ye yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinin söz konusu "Tapelerle Yükseldi" başlıklı haberinde, Erdoğan'ın yakın çevresini Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel'e dinlettiği iddia edilmesine, üstelik bu iddia manşetten verilmesine rağmen, Başbakanlık, yalanlama mahiyetinde herhangi bir açıklama yayınlamamıştır. Haberin yalanlanmamasının sebebi nedir?" diye sordu.

Adana Milletvekili Yılmaz'ın, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti: Yeni Şafak gazetesi, 21 Haziran 2014 tarihindeki "Tapelerle Yükseldi" başlıklı manşet haberinde, kamuoyunda "Böcek Soruşturması" olarak bilinen Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ofisine dinleme cihazı konulması soruşturması ile ilgili çok önemli iddialar gündeme getirmiştir. Yeni Şafak gazetesinin haberinde, Eski Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel'in, Başbakan'ın en yakınlarını dinleyip bunları da Başbakan'a getirdiği ve böylece Başbakan'ın sınırsız güvenini kazandığı, bu sayede yükselerek Koruma Daire Başkanı olduğu iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur?

Yeni Şafak gazetesinin haberinde, Mehmet Yüksel'in, Başbakan Erdoğan'ın güvenini kazanmak için Başbakan'ın yakın çevresinden bir kişinin yasadışı dinleme kayıtlarını kullandığı ve bu kayıtları Başbakan'a vererek öne çıktığı ileri sürülmektedir. Bu iddia doğru mudur? Erdoğan'ın yakın çevresindeki o isim kimdir?

Haberde iddia edildiği gibi koruma müdürlerine veya istihbarat birimlerine, yakın çevreniz AKP içindeki isimler ve muhalif parti yetkilerini dinlettiniz mi? Koruma polisleri ile yasa dışı dinlemeler üzerine kurulu bir ilişki var mıdır?

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinin söz konusu "Tapelerle Yükseldi" başlıklı haberinde, Erdoğan'ın yakın çevresini Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel'e dinlettiği iddia edilmesine, üstelik bu iddia manşetten verilmesine rağmen, Başbakanlık yalanlama mahiyetinde herhangi bir açıklama yayınlanmamıştır. Haberin yalanlanmamasının sebebi nedir?

Yasadışı dinleme olaylarının ülke gündeminin üst sıralarında olduğu bir dönemde, Başbakan Tayyip Erdoğan'a çok ağır suçlamalar yöneltilen bu haberle ilgili Yeni Şafak Gazetesi'ne herhangi bir tekzip gönderilmiş midir? Gönderilmediyse sebebi nedir?

İddianın çok ağır olması ve Başbakan'ın itibarına çok ağır darbe vuracağı göz önünde bulundurularak, Başbakan bu haberle ilgili hukuki süreç başlatmış mıdır? Başlatmadıysa sebebi nedir?

CİHAN

Yorumlar