MHP'li Yılmaz: Orman ve Su Bakanlığı'nın harcamalarında usulsüzlük var

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, TBMM’nde görüşülen Orman ve Su Bakanlığı bütçesiyle alakalı yaptığı açıklamada, Bakanlığın yaptığı ihale ve harcamalarda usulsüzlük olduğunu ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Yılmaz: Orman ve Su Bakanlığı'nın harcamalarında usulsüzlük var

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, TBMM’nde görüşülen Orman ve Su Bakanlığı bütçesiyle alakalı yaptığı açıklamada, Bakanlığın yaptığı ihale ve harcamalarda usulsüzlük olduğunu ileri sürdü. Yılmaz, ayrıca Bakanlığın Orman Mühendisleri Odası'nın seçimlerini etkilemeye çalıştığını iddia etti ve geçici orman işçilerine kadro istedi.

    Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Sayıştay raporlarına işaret ederek, denetim raporlarının gelmemesi nedeniyle bütçenin nasıl konuşulacağını sordu.
Yılmaz, "Su Üretimi Genel Müdürlüğü'nde 1.5 trilyon liraya verilen ihale, iptal edilerek 2.5 trilyon liraya verildiği ve kamunun bu yolla zarara uğratıldığına ilişkin denetim var mıdır? Su Üretim Genel Müdürünüz her hafta sonu 70 olurla uçakla evinin bulunduğu İstanbul'a gidiyor mu? Ben birtakım iddiaları gündeme getirdiğim için Orman Bakanlığı Müsteşarı 10 bin liralık tazminat davası açmış. Ben bunu vermeye hazırım, yeter ki kamunun malına zarar gelmesin. Bakan yanıt versin; 10 trilyon liralık zimmete para geçirme Bakanlığınızda oldu mu, olmadı mı? 10 trilyonluk zimmet işinde genel müdürünü harcama yetkilisi olarak imzası var. Burada ihmal vardır, 10 trilyonluk yolsuzluk var. Siz ormanda iki ağaç kesildi diye tarladaki işçiden başlayarak bölge müdürüne kadar soruşturma açıp mahkemeye veriyorsunuz. Burada ihmali görmeyen genel müdürü müsteşar yapamazsınız" diye konuştu.

    Seyfettin Yılmaz, “Şimdi, ben buradan vicdanlara sesleniyorum: Gelibolu’da… tarihî millî park simülasyon merkezinde, şehitlerimizin hatırası olan yerde, siz, kitabınızda yolsuzluğu belirtiyorsunuz. Bu Yüce Divanlık, sizi Yüce Divan'a göndereceğim Sayın Bakan, müfettişe değil. Kitapta Müsteşar Muavini kendisi itiraf ediyor: “Bir firma ihaleyi kazandı ama biz davayı kazanan firmanın paralarını, masraflarını verdik.” diyor -“Verdi.” diyor, “Müteahhit sağ olsun.” diyor- “Yetmedi, kâr mahrumiyeti istedi.” diyor, kâr mahrumiyeti. Yani “Kârımı da verin bu ihaleden dolayı.” diyor. Şimdi, onun üzerine ne oluyor? Onlar da veriliyor, adam, davayı kazanan firma ihaleden çekiliyor ve diğer firma devam ediyor. Ne oluyor… 58 trilyon liraya çıkan iş 80 trilyon liraya bitiyor ve burada sözleşmede olmamasına rağmen, şartnamede olmamasına rağmen elektrik malzeme ve ses düzeyiyle ilgili hak edişlerin imzalanması için komisyona baskı yapılıyor.”

    MHP’li Yılmaz, orman geçici işçilerine kadro verilmesin isteyerek Bakan Eroğlu’na çağrı yaptı Yılmaz, “5 ay 29 gün gün bu geçici işçiler çalışıyor. Bu kadar iş var. Rehabilitasyon var, ağaç dikimi var, ormanların bakımı var. Geçici işçileri kadroya alsanız ne olur.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar