MHP’li Yılmaz: Abdestinden şüphesi olmayan Türk polisi ve adaletine güvenir

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, ülkenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Yılmaz: Abdestinden şüphesi olmayan Türk polisi ve adaletine güvenir

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, ülkenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyledi. Yılmaz, 17 Aralıkta düzenlenen ‘yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonu sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar tepki gösterdi. Başbakanın “Abdestimden şüphem yok ki namazımdan şüphem olsun.” dediğini hatırlatan Seyfettin Yılmaz, “Abdestinden şüphesi olmayan Türk yargısına, polisine, milletine ve adaletine güvenir. Ama demek ki senin saklayacağın bir şeyler var ki o soruşturmaya izin vermiyorsun. Başın dikse, alnın aksa, namazından şüphen yoksa Allaha, millete ve adalete güven. Ama güvenemezler. Çünkü yolsuzluk artık hükümetin, başbakanın, ailesinin çevresine kadar sirayet etmiş. 100 milyar dolarlık; yani eski parayla 200 katrilyonluk paradan bahsediliyor.” dedi.

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü’nün Ziyapaşa Bulvarı’ndaki İl Seçim İletişim Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Çok sayıda partilinin katıldığı törende konuşan Seyfettin Yılmaz, televizyonlara çıkan başbakanın “Sanki 12 yıldır ülkeyi yöneten kendisi değilmiş gibi” dert yandığını söyledi. Paralel devletin başbakanın döneminde oluştuğunu savunan Yılmaz, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da PKK terör örgütüne ve KCK’ya paralel devleti oluşturan, onun önünü açan senin iktidar anlayışındır. Askerimizi, polisimizi, öğretmenimizi, imamımızı mühendisimizi, kundaktaki bebeğimizi, hamile kadınımızı öldüren teröristlere kahraman muamelesi senin döneminde yapıldı. İmralı’da 30 bin kişinin ölümünden sorumlu bebek katili senin zamanında kahraman haline geldi. Bu yapı senin zamanında oluştu.”

Sözlerini, “17 Aralıkta ne oldu bu ülkede? 4 tane bakan rüşvet alırken yakalandı. Milyon dolarlar ortalıkta geziyor. Bakanların çocukları rüşvete aracılık yapmışlar; iddialar bu yönde. Hükümetin tamamını sirayet etmiş.” diye sürdüren Seyfettin Yılmaz, şunları söyledi: “İkinci bir iddianame var. Bu iddianamenin ucunda sayın başbakan var. Oğlu Bilal Erdoğan, diğer oğlu ile kızı var bu iddianın içerisinde. Yani çocukların bu ülkede ‘rüşvet almak, rüşvete aracılık yapmak’ iddiasıyla cumhuriyet savcısı tarafından soruşturma açılması için izin isteniyor. Siz ne yapıyorsunuz? O hırsızlıkları ortaya çıkaran polisleri görevden alıyorsunuz, savcıları dosyadan el çektiriyorsunuz.”

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ise Adana’yı İstanbul– Kocaeli hattındaki ekonomik büyüklük ve çağdaş şehirciliğin üzerine çıkartacağını kaydetti. Diğer partilerin iki dönemdir, hizmet eden adaylarını bile daha aday ilan edemediğini dile getiren Sözlü, “Milletin yüzüne çıkamıyorlar. Çıktıkları her yerde millet onlara ‘İçi dolu ayakkabı kutularından bizde isteriz.’ diyor. Millete layık olmaktan; şehrimizi, ülkemizi yüceltmekten başka gayemiz olmadığı için Cenabı Allah da yardım ediyor. Adana’ da sosyal kaynaşmayı, entegrasyonu kardeşliği ve birlik ruhunu tesis edecek kadrolar buradadır.” ifadelerini kullandı. MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, belediye başkan adayları ve partililerin katıldığı programda okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından Seçim İletişim Merkezi’nin açılışı yapıldı.
CİHAN

Yorumlar