MHP'li Yılmaz: 28 Şubat ve 12 Eylül'de yapılmayan uygulamalar şimdi yapılıyor

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, yapılanlar karşısında hukuk devleti ve demokrasiden bahsetmenin mümkün olmadığını belirterek, 28 Şubat ve 12 Eylül 1980 askeri darbesi döneminde yapılmayan uygulamaların şimdi yapıldığını söyledi....

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Yılmaz: 28 Şubat ve 12 Eylül'de yapılmayan uygulamalar şimdi yapılıyor

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, yapılanlar karşısında hukuk devleti ve demokrasiden bahsetmenin mümkün olmadığını belirterek, 28 Şubat ve 12 Eylül 1980 askeri darbesi döneminde yapılmayan uygulamaların şimdi yapıldığını söyledi. Yılmaz, Suriye, Irak gibi parti devletinin kademe kademe hayata geçiriliyor olduğunu ifade etti.

17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik saat 01.30 sıralarında başlayan operasyona tepkiler sürüyor. Cihan'a konuşan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, son bir senedir Meclis kürsüsünden çıkarılan yasaların evrensel hukukla bağdaşmayan yasalar olduğunu söylediklerini ifade etti.

Türkiye'yi bir parti devletine götürecek şekilde, iktidarın usulsüzlüklerini örtbas etmek, koruma kalkanı yapmak için bu yasaların çıkarıldığını vurgulayan Yılmaz, bu yasalarla aynı zamanda muhalefetin de sindirilmesinin amaçlandığını vurguladı. Yapılan baskının hukuk anlayışlarını gösterdiğinin altını çizen Yılmaz, Başbakan'ın timsah gözyaşlarıyla sabah saat 05.00'te operasyon yapılamayacağını söylediğini ancak sahur vakti emniyette görev yapmış, ülkenin güvenliğini sağlamış insanlara operasyon yapılan bir hukuk nizamı getirdiklerini söyledi.

"HANGİ DEMOKRATİK VE HUKUK DEVLETİNDE BAŞBAKAN DAVALARI YÖNLENDİRİYOR, MÜDAHALE EDİYOR?"

Operasyonun, göz göre göre talimatla yapıldığı bir olay olduğunun altını çizen Yılmaz, son yapılan değişiklikle sulh ceza hakimleri kurulduğunu, talimatla hakim savcı atandığını, mahkemeler kurulduğunu bu ülkenin başbakanının söylediğini aktardı. "Hangi demokratik ülkede, hangi hukuk devletinde bir başbakan davaları yönlendiriyor, davalara müdahale ediyor?" diye soran Yılmaz, yapılanlar karşısında hukuk devleti ve demokrasiden bahsetmenin mümkün olmadığını belirtti. 28 Şubat ve 12 Eylül 1980 askeri darbesi döneminde yapılmayan uygulamaların şimdi yapıldığını anlatan Yılmaz, Suriye, Irak vari parti devletinin kademe kademe hayata geçiriliyor olduğunu ifade etti.

Çok köklü bir ülke, yüzünü Avrupa'ya dönen bir ülkede yapılanların insanları üzdüğünü dile getiren Yılmaz, bu yapılanların Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde yapılmadığını vurguladı. Demokrasi ve hukukun olmadığı bir dönem olduğunu belirten Yılmaz, Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde bunların yapılmadığını ifade etti.

"YAPILANLAR HUKUKSUZLUKTUR, BASKIDIR, ZULÜMDÜR"

"Yapılanlar hukuksuzluktur, baskıdır, zulümdür." diyen Yılmaz, hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi gerektiğini, kişilere göre hukukun olamayacağını söyledi. "Bugün bir grubu hedef alanlara sormak lazım; polisleri, savcıları hain olarak ilan ederse ucu sana dokunmuş demektir." diyen Yılmaz, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını hatırlatarak, "Asrın yolsuzluk olayının, bir devletin organizeli bir şekilde hükümet eliyle soyulduğu hiçbir dönem olmadı. Demokrasi, hukuk rafa kaldırıldı. Darbe döneminin tesis edildiği bir süreç başladı. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası dengesi bozulan bir zihniyetin uygulamasıdır." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar