MHP'li Yıldız'dan çifte standart açıklaması

MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, yolsuzlukla suçlanan Başbakan ve bakanlar hakkında işlem yapılmamasına karşın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında fezleke hazırlanmasını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Yıldız'dan çifte standart açıklaması

MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, yolsuzlukla suçlanan Başbakan ve bakanlar hakkında işlem yapılmamasına karşın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında fezleke hazırlanmasını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Arif Yıldız, yaptığı açıklamada, son dönemde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmedik şekilde akla aykırı hukuk işlemleri yaşandığını belirtti. Yolsuzluk yaptıklarına ilişkin ses kayıtları ve kamera görüntüleri ortada uçuşan Başbakan, bakanlar ve bakan çocukları hakkında işlem yapılamadığını söyleyen Yıldız, söz konusu kişilerin adeta yargıdan kaçırılarak korunduğuna işaret etti.

Bununla birlikte bölücü terör örgütünün uzantısı olduklarını saklamayan sözde bir siyasi partinin lider kadrosu ‘seçimden sonra özerklik-bağımsızlık ilan edeceklerini’ seçim meydanlarında yüksek perdeden seslendirdiğini anımsatan Yıldız, bütün bunlara ilaveten Başbakan’ın ana muhalefet partisi liderinin mezhebini, aidiyetini avazı çıktığı kadar bağırıp, halkı din ve etnik aidiyet bağlamında bölücü beyanlarda bulunduğunu ifade etti.

Yaşanan bir sürü usulsüzlüğe işlem yapılmazken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında bir slogana verdiği cevaba ilişkin fezleke hazırlanmasının çifte standart olduğuna işaret eden Yıldız, şöyle devam etti. “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli hakkında, Bursa mitinginde atılan slogana verdiği cevap TCK’nın 214. maddesi kapsamında değerlendirilerek, hakkında fezleke hazırlanmıştır. Sayın Bahçeli, fezlekenin Meclis oylaması sırasında evet oyu kullanacağını ifade ederek, Başbakan'a devlet adamlığının nasıl olması gerektiğine dair verdiği ders milletimizin yüreğinde itibar bulmuş ve gereğini kendi dosyaları hakkında da yapması gerektiğini ibretlik bir dersle AKP’nin yüzüne çarpmıştır. Bilinmelidir ki, ülkücü hareket ve onun siyasi temsilcisi MHP hiç bir baskıdan yılmayacak, devletin ve milletin fethedilemeyen son kalesi olarak mücadelesine devam edecektir. Partimiz değerli mensupları devlet ve millet için üzerine düşen her vazifeye kendi istikbalini düşünmeden, gerekirse gözleri kapalı koşacaktır. Ayrıca tüm bu olanları takip ettiğimizde, Başbakanın MHP’ye yapılan kasetli şantajların failini bildiği anlaşılmaktadır. Bu failler hakkında henüz hiç bir işlem yapılmamış olması da düşündürücüdür. Takdiri yüce Türk milletine bırakıyoruz. Yasama, yürütme ve yargı güçlerini kullanarak kendi hırsızlarını adaletten saklayan AKP, MHP’nin genel başkanını ve mensuplarını yıldırmak için saldırmasını şiddetle kınıyor. Sandıkta yüce Türk milletinin şamarı vuracağına inanıyoruz.” CİHAN

Yorumlar