MHP'li Yıldız: Yolsuzluğa inanan ama iktidara oy veren seçmen incelenmeli

MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, yerel seçimler öncesi yapılan anketlere göre, yolsuzluğa yüzde 85 oranında inanan insanların yüzde 50’sinin AKP’ye oy vereceğini belirtmesinin, sosyal araştırmacılar tarafından incelenmesi gereken...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Yıldız: Yolsuzluğa inanan ama iktidara oy veren seçmen incelenmeli

MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, yerel seçimler öncesi yapılan anketlere göre, yolsuzluğa yüzde 85 oranında inanan insanların yüzde 50’sinin AKP’ye oy vereceğini belirtmesinin, sosyal araştırmacılar tarafından incelenmesi gereken sonuçlar olduğunu söyledi.

Arif Yıldız, yaptığı açıklamada, yerel seçimler öncesi yapılan kamuoyu yoklamalarında 'Hükümetin yolsuzluk yaptığına, hırsızlık yaptığına inanıyor musunuz?' sorusuna, ankete katılanların yüzde 85’inin 'inanıyoruz' cevabını verdiklerini anımsattı. Bununla birlikte ‘Kime oy vereceksiniz?’ şeklindeki soruya ise insanların yüzde 50 oranında 'AKP’ye' şeklinde cevap verdiğini ifade eden Yıldız, bu ilginç sonuçların sosyologlar tarafından incelenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vatandaşların neden bu şekilde düşündüğünün ortaya konması gerektiğine dikkat çeken Yıldız, “Hem hırsızlık hem yolsuzluk yaptığına inanıyor. Yine de AKP’ye oy veriyor. Bu, araştırılması gerekiyor. Malatya ölçeğinde düşünüldüğünde yine ‘hangi partinin adayına daha çok güveniyorsunuz?’ şeklindeki soruya yine MHP’nin adaylarına daha çok inanıldığı ve güvenildiği görüyorduk. Ama oya yansıması maalesef o şekilde olmuyor. Bunun gerçekten araştırılıp, neden bu şekilde olduğunun tespit edilmesi gerekiyor.” dedi.

Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği kazaya da değinen Yıldız, “Soma’da büyük bir acı yaşadık. Maden ocağının yeterince denetlenmemesini ve ölümlere neden olan bütün sorumluları da kınıyorum.” dedi. Türkiye’deki bütün kesimleri temsil edebilecek bir cumhurbaşkanı seçilmesini isteyen Yıldız, şunları ifade etti: “Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Cumhurbaşkanı, cumhurun başı demektir. Yani Türkiye’de yaşayanların başkanı olması gerekir. Hepsinin de beni temsil edebilen, benim cumhurbaşkanım budur diyebilecek bir ismin tespit edilmesi gerekiyor. Yoksa AKP’nin yaptığı gibi ‘ben’ mi yoksa ‘Abdullah’ mı olacak cümlesi çok yanlış bir cümledir. Buradan hem Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy vermiş kişileri temsil etmesi gerekiyor hem Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermiş kişileri temsil etmesi gerekiyor, hem de AKP’ye oy vermiş kişileri temsil etmesi gerekiyor. Dolayısıyla bir bütün olarak tüm ülkeyi temsil etmesi gerekiyor. Bütün Türkiye bu benim cumhurbaşkanım, beni de temsil ediyor diye düşünmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanının konsensüsle seçilmesi gerekir. Bizden veya başka bir partiden olması önemli değil, bütün halk temsil etmesi önemlidir demiştir. Ve bu yönde çalışmalarına başlamıştır. Çalışmaları da devam etmektedir.” CİHAN

Yorumlar