MHP’li Yeniçeri’den Today’s Zaman muhabirinin sınır dışı edilmesine tepki

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Today’s Zaman muhabiri Mahir Zeynalov’un attığı tweet yüzünden sınır dışı edilmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Yeniçeri’den Today’s Zaman muhabirinin sınır dışı edilmesine tepki

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Today’s Zaman muhabiri Mahir Zeynalov’un attığı tweet yüzünden sınır dışı edilmesine tepki gösterdi. Yeniçeri, “Bu çok açık gösteriyor ki Başbakan kendisine biat etmeyenlere seyahat ön görüyor.” dedi.

TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yeniçeri, Today’s Zaman muhabiri Mahir Zeynalov’un sınır dışı edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Yeniçeri, “Bir gazeteci Başbakan talimatıyla sınır dışı ediliyorsa veya onun çalışma imkanları kısıtlanıyorsa orada ifade özgürlüğünden demokrasiden İslamın hoşgörüsünden bahsetmek mümkün değil. Bu çok açık gösteriyor ki Başbakan kendisine biat etmeyenlere seyahat ön görüyor. Bunca internet kısıtlaması geldikten sonra bir kişiye bazı özgürlüklerin tanınmaması çok da üzerinde zihin yorulacak konu değil.” ifadelerini kullandı.

Bayburtlular’ın bir sözü ile konuşmasına devam eden Yeniçeri, “Bizde Bayburt’ta bir söz vardır, ‘Nahır elden gittikten sonra alaca daha hesabı yapılmaz’ Nahır demek sürü demek. Şuanda Türkiye’de demokrasi elden gitmek üzere. Demokrasi Türkiye’de AKP’nin tehdidi altındadır. Çok acık ve net. Kendisine uygun her şeye evet, kendisinin karşısında olan her şeyi yaptırıma bağlayan bir durumla karşı karşıyayız. İnsanlar konuşurken bile iki üç defa sağa sola bakıyor. Televizyon programlarına bakın hiç kimse kendi içinden gelerek konuşmuyor, sanki görevli gibi kurşun asker gibi konuşuyorlar.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar