MHP'li Yeniçeri: Tasarı PKK'ya örtülü af getiriyor

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, terörü sona erdirmeyle ilgili tasarının milli iradeye, anayasaya, hukuk devletine ve demokrasiye ihanet tasarısı olduğunu iddia etti ve PKK'ya örtülü af getireceğini savundu.Türkiye Büyük Millet Meclisi...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Yeniçeri: Tasarı PKK'ya örtülü af getiriyor

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, terörü sona erdirmeyle ilgili tasarının milli iradeye, anayasaya, hukuk devletine ve demokrasiye ihanet tasarısı olduğunu iddia etti ve PKK'ya örtülü af getireceğini savundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na gönderilen 6 maddelik AK Parti iktidarı tarafından hazırlanan ve Bakanlar Kurulu'nca 18/6/2014 tarihinde kararlaştırılan 'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı' İçişleri Komisyonunda görüşülmeye başlandı. Sabahki bölümde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yer alırken; öğleden sonraki bölüme ise İçişleri Bakanı Efkan Ala katıldı.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, tasarının tümüne karşı olduklarını vurgularken; MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise bu tasarının milli iradeye, anayasaya, hukuk devletine ve demokrasiye ihanet tasarısı olduğunu vurguladı. Tasarının AKP'yi koruma tasarısı olduğunu savunan Yeniçeri, Diyarbakır'da 24 gün yolun kapalı kalmasına izin veren herkesin hesap vereceğini vurguladı.

Türkiye'de artık iki hukuk olduğunu dile getiren Yeniçeri, Adana'daki hukuk, Diyarbakır'daki hukuk, Cizre'deki hukukun farklı olduğuna dikkat çekti. Çatışmasızlık ortamı oluşmadığını belirten Yeniçeri, çatışmanın şeklinin değiştiğini, kitle katliamı yapmadıklarını, sivil, siyasi bir tavır içine girdiklerini kaydetti.

Hatip Dicle'nin neden daha önce veya sonra değil de şimdi tahliye edildiğini soran Yeniçeri, KCK ana davasından tutuklu sanıkların tahliyesinin de neden şimdi gerçekleştiğini sordu. "Anayasanın anası gitti, kaldı ki kendisi kalsın." diyen Yeniçeri, tasarının PKK'ya örtülü af getireceğine dikkat çekti. Tasarının Türk milletine karşı dolaylı komplo taşıdığını belirten Yeniçeri, tasarının çıkmamasının çıkmasından daha hayırlı olacağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar