MHP'li Yeniçeri: Silah Erdoğan'ın şakağına döndürülmüş bir şekilde tutuluyor

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, silahın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şakağına döndürülmüş bir şekilde tutulduğunu söyledi. Diyarbakır'daki bayrak indirme hadisesi konusunda ise Yeniçeri, "Bölgedeki askerin, polisin ve valinin...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Yeniçeri: Silah Erdoğan'ın şakağına döndürülmüş bir şekilde tutuluyor

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, silahın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şakağına döndürülmüş bir şekilde tutulduğunu söyledi. Diyarbakır'daki bayrak indirme hadisesi konusunda ise Yeniçeri, "Bölgedeki askerin, polisin ve valinin elini kolunu bağlayan iktidar birinci dereceden sorumludur. Diğer sorumlular ise komutanlığın sınırlarını çiğneten, kuleye teröristin tırmanmasını adeta seyreden ve bayrağın indirilmesini engellemeyen personeldir." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, terör örgütünün kendisini AK Parti hükümetine meşru ve makul bir örgüt olduğunu kabul ettirdiğini savundu. Hükümetin kendi eliyle kendi ayağına kurşun sıktığını belirten Yeniçeri, "Silah Erdoğan'ın şakağına döndürülmüş bir şekilde tutuluyor. Bunları yapmazsan ben zorlayıcı gücümü devreye koyarım diyor." ifadelerini kullandı.

"Silah bırakmadan bir terör örgütüyle asla bir konu konuşulamaz." diyen Yeniçeri, elinde silah olan adamla neyin konuşulacağını sordu. Gelinen noktayı özetleyen Yeniçeri, "Çözüm süreci değil, ahmaklık süreci, teslimiyet süreci vardır. İktidarı olmayı hak etmeyen acemiler mangası vardır." diye konuştu.

Diyarbakır'daki bayrak indirme hadisesine değinen Yeniçeri, "Bayrak indirilmesinden çözüm süreci paranoyasına kapılan ve bundan dolayı bölgedeki askerin, polisin ve valinin elini kolunu bağlayan iktidar birinci dereceden sorumludur. Diğer sorumlular ise komutanlığın sınırlarını çiğneten, kuleye teröristin tırmanmasını adeta seyreden ve bayrağın indirilmesini engellemeyen personeldir. Bölgedeki askeri ve sivil görevliler AKP iktidarının baskısı altında ne kendilerini ne kışlalarını ne de bayraklarını koruyamaz hale gelmişlerdir. Böyle bir durumda başlarına neler geleceğinin farkında olmadıklarından olanı biteni geçiştirmektedirler. Askeri birliğin içine girilerek Türk bayrağının indirilmesi, askerin başına geçirilen ikinci çuval vakası olarak nitelenecek kadar utanç vericidir." şeklinde konuştu.

Başbakanın MHP'ye yönelik sözlerine de sert tepki gösteren Yeniçeri, Başbakanın MHP'yi suçlamasının tam bir rezalet olduğunu vurguladı ve sözlerini aynen iade ettiğini kaydetti. İŞİD'in Kuzey Irak'taki operasyonlarına da tepki gösteren Yeniçeri, Türkmenlerin katliam tehditi altında olduğunu vurguladı. Bölgede durumun vahametten öte acil olduğuna dikkat çeken Yeniçeri, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun tavrını eleştirdi.

CİHAN

Yorumlar