MHP'li Yeniçeri, Kılıç'ın konuşmasını değerlendirdi: Bu sözler doğru sözler

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yaptığı açıklamaları değerlendiren MHP Ankara Milletvekili Özcan, "Doğruya doğru, bu sözler doğru sözler, ciddi eleştirilerdir.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Yeniçeri, Kılıç'ın konuşmasını değerlendirdi: Bu sözler doğru sözler

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yaptığı açıklamaları değerlendiren MHP Ankara Milletvekili Özcan, "Doğruya doğru, bu sözler doğru sözler, ciddi eleştirilerdir. Yarından itibaren Haşim Kılıç ile ilgili linç kampanyası başlatılacaktır. Paralel yapı yerine AYM'yi koyacaktırlar." dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, askeri vesayette krizler olduğunu hatırlatarak "Sivil vesayet döneminde de maşallah krizden azade olmuyor." ifadesini kullandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarıyla ilgili yayınladığı mesajın samimi olmadığını ileri süren Yeniçeri, Erdoğan'ın Berkin Elvan için bir taziye mesajı yayınlamadığını ifade etti.

Açıklamanın Türkiye'nin tezlerinde ve mücadelesinde büyük bir zafiyet oluşturacağını savunan Yeniçeri, "Erdoğan'ın yayınladığı taziye mesajından güç alan Ermeni diasporası 'taziyeyi kabul ettirdik sıra soykırımı kabul ettirmeye geldi' diyeceklerdir. Erdoğan'ın 1915 yılında meydana gelen olaylar için yayınlanmış bu taziye mesajı hem haksız hem anlamsız hem de faydasızdır." şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI

Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Gül'ün aday olmaması gerektiğini belirten Yeniçeri, şöyle dedi: "Erdoğan yönünden Cumhurbaşkanlığının ilanı tamamen bir zamanlama sorunudur. Bütün bunları gören Abdullah Gül de yeni siyasi şartlarda kendisine yer kalmadığını anlamıştır. Buna karşın formaliteye indirgenmiş bir Başbakan, etkisiz ve yetkisiz AK Parti'nin eş genel başkanları olacaktır."

HAŞİM KILIÇ'IN KONUŞMASI

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yaptığı açıklamaları değerlendiren Yeniçeri, "Bu çok gecikmiş bir çıkış. Haşim Kılıç sağduyulu ve hukuk devletinin ilkelerine uygun bir açıklama yapmıştır. Satır aralarında Türkiye'de ciddi biçimde hukuk devletinin ve yargının partilileştirildiğini, kişiselleştirildiğini ifade ediyor ve yargının vicdanını işgal edildiğinden söz ediyor, bu ciddi bir tespittir." diye konuştu.

Haşim Kılıç'ın muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin bir soruya üzerine Yeniçeri, şunları söyledi: "Haşim Kılıç Anayasa Mahkemesi başkanıdır, Anayasa Mahkemesi başkanı olarak kalacaktır ve kalmalıdır. MHP ve CHP zamanı geldiğinde adaylarını kamuoyuna çıkaracak. Bir hukuk adamının vicdanından gelen çığlıktır. Doğruya doğru, bu sözler doğru sözler, ciddi eleştirilerdir. Yarından itibaren Haşim Kılıç ile ilgili linç kampanyası başlatılacaktır. Paralel yapı yerine AYM'yi koyacaktırlar."
CİHAN

Yorumlar