MHP'li Yalçın:Devlet işlerinin böylesine ayağa düşürüldüğü bir dönem hiç olmadı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, IŞİD’in Musul Konsolosluğu’na girip çalışanlarını rehin almasının Türkiye’nin AKP iktidarı eliyle düşürüldüğü uçurumun fotoğrafı...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Yalçın:Devlet işlerinin böylesine ayağa düşürüldüğü bir dönem hiç olmadı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, IŞİD’in Musul Konsolosluğu’na girip çalışanlarını rehin almasının Türkiye’nin AKP iktidarı eliyle düşürüldüğü uçurumun fotoğrafı olduğunu söyledi. Devlet işlerinin böylesine ayağa düşürüldüğü bir dönemin hiç olmadığını belirten Yalçın, “Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde Türkiye bu kadar itibarsız ve caydırıcılıktan böylesine yoksun duruma düşmemiştir. AKP hükûmeti barışı bahane ederek aynen PKK ile masaya oturduğu gibi yarın bu IŞİD’le de çekinmeden pazarlık edecek, bundan da kendine çözüm üretme ve kahramanlık payesi çıkarmaya çalışacaktır. Çünkü bunların devlet yönetimi ehliyeti, tecrübesi ve birikimi yoktur. Bunların uluslararası hukuktan da haberi yoktur.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, ‘Başbakan Erdoğan ve Yardımcısı Bülent Arınç’ın MHP hakkındaki yakışıksız sözlerine’ cevaben yazılı bir açıklama yaptı. Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın dün MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli hakkında sarf ettiği sözlerin, iktidarın kabaran suç listesini bastırma telaşının göstergesi olduğunu belirten Yalçın, “AKP iktidarı, iş başına geldiği günden bu yana sürekli olarak İmralı canisinin asılması meselesini istismar etmiştir. AKP, iktidara geldiği günden beri ‘Apo’yu asamadınız.’ yavelerini tekrarlamaktan usanmamıştır. Bölücü başının neden asılmadığı ve bunun sorumlusunun da MHP olmadığı kamuoyu nezdinde çok iyi bilinmektedir. Buna rağmen, ‘Çamur at, izi kalır.’ misali, MHP sürekli olarak bölücü başının asılmaması hususunda suçlanmakta, böylece halkın hafızasına partimizin bundan mesul olduğu düşüncesi nakşedilmek istenmektedir.” diye ifade etti.

İktidarın, yıllardan beri sorun ve badire üretme makinesi gibi çalıştığını belirten Yalçın, “İktidar iştihasıyla beslenen, muhafazakâr ve dindar süsü verilmiş sermaye trilyonlara hükmederken, Türkiye’nin çoğunluğunu teşkil eden dar gelirli kesim, vahşi kapitalizmin çarkında boğulmaktadır.” dedi.

Tayyip Erdoğan hükûmetinin Türk dış politikasını sorunlar yumağı hâline getirdiğini anlatan Yalçın şu görüşleri belirtti: "Hemen asker müdahale etmeli diyen Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye ‘senin dünyadan haberin yok’ diyen başbakana sesleniyoruz: Lice’de bayrak indirilirken demi 100 rehine vardı da ses çıkarmadın?, Musul Konsolosluğumuzun basılmasından yasal koruma altına aldığın MİT müsteşarının neden haberi yoktu? Eğer haber alındıysa neyin karşılığında vatandaşlarımızı desteklediğiniz terör örgütüne rehin verdiniz? Sayın Başbakan farkında mısınız? Uyguladığınız bu politikalarla “sözde Kürdistan”ı sizin ve iktidarınızın eliyle kurduruyorlar.”

IŞİD’in Musul Konsolosluğu’na girip çalışanlarını rehin alabilmesinin Türkiye’nin AKP iktidarı eliyle düşürüldüğü uçurumun fotoğrafı olduğunu hatırlatan Yalçın şunları kaydetti: “Yarın bu beş paralık silahlı katiller güruhunun Türkiye’de tutuklu bulunan militanlarının salıverilmesi için konsolosluk çalışanlarını pazarlık konusu yapması sürpriz olmayacaktır. Devlet işlerinin böylesine ayağa düşürüldüğü bir dönem hiç olmamıştır. Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde Türkiye bu kadar itibarsız ve caydırıcılıktan böylesine yoksun duruma düşmemiştir. AKP hükûmeti barışı bahane ederek aynen PKK ile masaya oturduğu gibi yarın bu IŞİD’le de çekinmeden pazarlık edecek, bundan da kendine çözüm üretme ve kahramanlık payesi çıkarmaya çalışacaktır. Çünkü bunların devlet yönetimi ehliyeti, tecrübesi ve birikimi yoktur. Bunların uluslararası hukuktan da haberi yoktur. AKP kurmayları, Türkiye’nin uluslararası alandaki çıkarlarını gözetmek yerine Erdoğan’ın geleceğini düşünmektedir. AKP’de bütün strateji, Başbakan Erdoğan’ın Ağustos ayında cumhurbaşkanı seçilmesine endekslenmiştir. Tayyip Erdoğan öyle bir haletiruhiyeye sahiptir ki cumhurbaşkanı seçilebilmek için şeytanla bile iş birliğine gitmekten imtina etmeyecektir. Tayyip Erdoğan, son çarenin savaş olduğunu gördüğü takdirde gözünü kırpmadan Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürükleyecektir.”

CİHAN

Yorumlar