MHP'li Yalçın: Şırnak Valisi başbakanın vekili değil, Erdoğan'ın maşasıdır

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, Şırnak Valisi Hasan İpek’in, 'Başbakan Erdoğan ve Öcalan'ı takdirle karşılıyorum.' açıklamalarına tepki gösterek, "Hasan İpek, Şırnak’ın...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Yalçın: Şırnak Valisi başbakanın vekili değil, Erdoğan'ın maşasıdır

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, Şırnak Valisi Hasan İpek’in, 'Başbakan Erdoğan ve Öcalan'ı takdirle karşılıyorum.' açıklamalarına tepki gösterek, "Hasan İpek, Şırnak’ın mülki amiri ve Başbakan’ın vekili değil, Erdoğan’ın maşası durumundadır. İpek, kendiliğinden söylememekte, söyletilmektedir. Şırnak Valisi, Başbakan Erdoğan tarafından kendisine verilen talimatı yerine getirmektedir. Zaten herkes bilmektedir ki, valiler Başbakan’dan izin almadan tuvalete bile gidememektedir.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın “Şırnak Valisi Hasan İpek tarafından bölücü başını övücü sözler” başlıklı yazılı bir açıklama yaptı. Dün Şırnak Valisi Hasan İpek’in bazı görüşlerini dile getirdiği belirtilen açıklama da, “İmralı canisini öven açıklamaları, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanabilme hesapları için göze alamayacağı vebal ve yükün olmadığını göstermiştir. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bölücü mahfillere şirin görünmek için siyasi cambazlık peşindedir. Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Erdoğan’ın PKK’nın ve onun siyasi temsilcilerinin desteğini almaya ihtiyacı vardır. Başbakan siyasi geleceğini PKK’ya bağlamış yakasını İmralı canisine kaptırmıştır. Bu yüzden valilerine gizli emirler göndererek, bölücü başına mersiyeler, methiyeler dizilmesini istemiştir. Erdoğan, siyasi ikbali ve Köşk hırsı uğruna devletin valilerini bile kullanmaktan çekinmeyen bir çılgındır.” diye görüşlerini ifade etti.

Şırnak Valisi Hasan İpek’in açıklamalarıyla kendisini aşağıladığını, hatta çukura itmekle kalmadığını devletin onur ve haysiyetini de ayaklar altına aldığını iddia eden Yalçın, “Hasan İpek Şırnak’ın mülki amiri ve Başbakan’ın vekili değil, Erdoğan’ın maşası durumundadır. İpek, kendiliğinden söylememekte, söyletilmektedir. Şırnak Valisi, Başbakan Erdoğan tarafından kendisine verilen talimatı yerine getirmektedir. Zaten herkes bilmektedir ki valiler Başbakan’dan izin almadan tuvalete bile gidememektedir. Masum vatandaşa ‘gavat!’ diyebilen gafil valilere şimdi bir de bölücü başına yağcılık eden sefil valiler eklenmiştir. Sorumsuz ve düşüncesiz valinin “Çocuk yaştaki gençlerin savaşmak için götürülmesi uluslararası sözleşmelere aykırı bir tutumdur.” şeklindeki açıklaması da fevkalade tehlikelidir. Böyle bir ifade ancak uluslararası platformdaki bir muhatap için kullanılır. Hasan İpek’in uluslararası sözleşmelerden dem vurması, Başbakan Erdoğan’ın PKK’yı meşrulaştırma planlarının bir parçasıdır.” İfadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar