MHP'li Yalçın: İktidar partisinin çatısı uçacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, “Allah Türk milletini AKP’nin cumhurbaşkanı adayının şerrinden korusun.” diyerek, Başbakan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ettiği galiz küfürleri aynen...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Yalçın: İktidar partisinin çatısı uçacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, “Allah Türk milletini AKP’nin cumhurbaşkanı adayının şerrinden korusun.” diyerek, Başbakan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ettiği galiz küfürleri aynen kendisine iade etiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, genel başkanları Devlet Bahçeli için “Ağzından salyalar akıyor.” dediğini ama kendi ağzından akan düşmanlık kanının, kin ve nefret cerahatinin farkında bile olmadığını söyleyen Yalçın, 2014’ün Ağustosunda ise asıl şiddetli depremin AK Parti’de yaşanacağını, iktidar partisinin çatısının uçacağını savundu.

Semih Yalçın, Başbakan Erdoğan’ın, partisinin bugünkü TBMM grup toplantısında MHP’ye yönelik iddialarına cevap niteliğinde yazılı bir açıklama yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, gölgesiyle dövüşen bir adam olduğunu ifade eden MHP’li Yalçın, “Cumhurbaşkanı adayı olmaya yeltenen bu ağzı bozuk ve nobran siyasetçiyi Türk milletine havale ediyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine genel seçim havasında giderek, kutuplaştırmada ve ötekileştirmede ısrar ederek, Erdoğan’ın varacağı yeri ‘hüsran’ olarak gören Yalçın, “Keskin sirke küpüne zarar” misali Erdoğan’ın, zaten sorunlu olan imajına ağustos ayı yaklaşırken bir de kutuplaştırıcı cumhurbaşkanı adayı sıfatı eklediğini dile getirdi.

"ERDOĞAN'IN MANTIK VE İDRAK SORUNU VARDIR"

Yalçın, tepkisini, “İçinde yaşadığı milletin var olma kudretini görmeyen Tayyip Erdoğan’ın mantık ve idrak sorunu vardır. Bu kafayla Köşk’e çıkması hâlinde Türkiye’nin meselelerini iyice içinden çıkılmaz hâle getireceğine şüphe yoktur. Erdoğan’ın avukatları kapı kapı medya kuruluşlarını gezmekte ve internet’teki web sayfalarında dolaşarak korku salmaktadır. Başbakan’a, ‘Gözünün üstünde kaşın var.’ diyenler, yandaş yargı aracılığıyla susturulmaktadır. Bunun adı despotluk değil de nedir? Önce Erdoğan kendi yaptıklarına ve avukatlarına yaşattığı hukuk ihlallerine bakmalı, hukuku nasıl çiğnediğini ve kamuoyu üzerinde nasıl bir baskı kurduğunu görmelidir.” diye sürdürdü.

"İKTİDAR PARTİSİNİN ÇATISI UÇACAK"

“Başbakan Erdoğan’ın öylesine gözü dönmüştür ki Marmara depremi gibi 1999 Ağustosunda Türk milletine derin acılar yaşatan bir afeti bile istismar etmekten kaçınmamıştır.” diyen Yalçın, 2014’ün Ağustosunda ise asıl şiddetli depremin AK Parti’de yaşanacağını, iktidar partisinin çatısı uçacağını savundu.

Tayyip Erdoğan’ın, Devlet Bahçeli için “Ağzından salyalar akıyor.” dediğini ama kendi ağzından akan düşmanlık kanının, kin ve nefret cerahatinin farkında bile olmadığını söyleyen Yalçın, “Erdoğan siyaset mücadelesinde demokratça bir tavırla yüreğini açmak yerine dişlerini göstermeyi tercih etmektedir. Zira bu, onun itiyadında ve fıtratında vardır. Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli’nin, “Pınarhisar’da yattığın günleri mumla arayacaksın.” sözünü de pek anlayamamıştır. O hâlde biz kendisine açıklayalım. Erdoğan, Türk milletine yaşattıklarından ötürü ileride yüz kızartıcı suçlardan yargılanacak ve cezasını ona göre acı acı çekecektir. O zaman bu onun asaletinin değil, sefaletinin ve rezaletinin resmi olacaktır.” değerlendirmesini yaptı.

"PENSİLVANYA'YI ARKASINA ALDIĞI İDDİASI SAFSATA"

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Erdoğan’ın, MHP’nin Pensilvanya’yı arkasına aldığına dair iddiasını ise safsatadan ibaret olarak niteledi.

“Erdoğan, varlığının Türk milletinin birliği ve bütünlüğü için tehlike arz ettiğini her vesileyle ispatlamıştır.” cümlesini kullanan Semih Yalçın, şöyle devam etti:

“İktidarda kaldığı her gün milletimiz için zarardır. Başbakan Erdoğan’ın böbürlenerek ‘büyük davamız’ diye nitelendirdiği şey ise Türkiye’yi federasyonlara ayırma ve PKK’ya meşruiyet kazandırma davasıdır. Başbakan Erdoğan, ‘MHP liderine dava açacağım.’ tripleri ile bizi korkutacağını sanmaktadır. Peki mahkemeye ne ibraz edecektir? Hiçbir şey! Sadece ‘Bir siyasi partinin genel başkanı benim hatalarımı şiddetle eleştiriyor. Buna dayanamıyorum. Uykularım kaçıyor. Onu susturun!’ diye talimat verecektir. Sonra da avukatları yine kanal kanal, gazete gazete dolaşıp MHP haberlerini sansürlemeye devam edecektir. Tayyip Erdoğan işte böyle biridir; elinden gelse partilere de avukat gönderip açıklamaları sansürletir. AKP’nin başı tam bir antidemokrat ve despottur.” CİHAN

Yorumlar