MHP’li Yalçın: Başbakan, tehcire ‘soykırım’ demeye mi hazırlanıyor?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''Başbakan önümüzdeki yıl Tehcire ‘soykırım’ demeye mi hazırlanıyor?'' diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Yalçın: Başbakan, tehcire ‘soykırım’ demeye mi hazırlanıyor?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''Başbakan önümüzdeki yıl Tehcire ‘soykırım’ demeye mi hazırlanıyor?'' diye konuştu.

Resmi Twitter hesabından düşüncelerini paylaşan Semih Yalçın, şunları ifade etti: ''Başbakanın,’bu yıl acılarınızı paylaşıyoruz, o günleri esefle ve acıyla karşılıyoruz’ demesi fevkalade talihsiz ve tehlikeli bir açıklamadır. Diğer taraftan tarihi gerçekliği görmezden gelerek Tehciri gayriinsani görmesi tarih bilmezliktir. Dünya savaşında zarar gören diğer milletleri ve özelliklede Türkleri bir tarafa bırakıp sadece Ermenilerin hatırlanması talihsizliktir. Sadece Ermeniler için duyulan acı ve söylenen bu sözler özür dileme anlamına gelir. Bu özür ise Ermeni taleplerine yönelik bir tavizdir. Bir başka ifadeyle Başbakanın taziyelerini iletmesi ‘Hepimiz Ermeniyiz’ deme hazırlığıdır. Türkiye Başbakanı bu sözleriyle 100 yıllık Türk dış politika ilkelerinden ve tezlerinden vazgeçildiğini ifade etmiştir.''

''BİR DE ERMENİ AÇILIMI BAŞLATTI''

Erdoğan’ın bu çıkışıyla ülkeyi uçurumun kenarına getiren ‘PKK açılımının’ yanı sıra bir de ‘Ermeni açılımını’ başlattığını belirten MHP’li Yalçın, ''Bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ‘24 Nisan açıklaması’ yapamaz. Bu tür açıklamalar Ermeni diasporasının işidir. Dünya savaşındaki ‘mukateleyi(çatışma)’ abartıp, ermeni ayaklanmasını mazur gören Başbakan,bu tavizle batılı emperyalistlerden aferin almıştır. Ermeni diasporası 90 yıldır Dünya kamuoyunu etkileme ve Tehcir'e soykırım dedirtme adına faaliyet yürütmektedir. Diasporanın 100. Yıl hazırlıkları yaptığı şu günlerde Başbakanın bu sözleri 100.yılında Tehciri 'soykırım' olarak tanıma hazırlığıdır. Başbakan önümüzdeki yıl Tehcire ‘soykırım’ demeye mi hazırlanıyor?'' ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar