MHP’li Vural’dan Bülent Arınç ve Efkan Ala’nın sözlerine tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yaptığı bazı konuşmalara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Vural’dan Bülent Arınç ve Efkan Ala’nın sözlerine tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yaptığı bazı konuşmalara tepki gösterdi. Vural, “Bu şekilde hakaret etmekle olmaz. Eğer sıkıntılar varsa, edeple hitap edeceksiniz. İnsanlara bu şekilde hakaret ederek, kutuplaştırarak, yok ederek, topyekün yargısız infaz ederek, toplumda bir huzursuzluk meydana getirmek doğru değil.” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Vural burada yaptığı konuşmada yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını gündemden kaçırmak için Başbakan ve yanındakilerin hakaret zinciri oluşturduğunu söyledi. Ülkenin manevi değerlerinin hedef alındığını anlatan Vural, “Bu ülkenin toplumsal barışına dinamit koyuyor. İslam alimlerine şu ya da bu şekilde, ‘yalancı peygamberler, alim müsveddeleri, sahte veliler’ diyerek şu veya bu şekilde İslam ilmi konusunda çalışma yapan herkesi hedef altına almıştır. İslam'a hizmet etmek ve onu öğretmek isteyen insanların hepsini bu şekilde töhmet altına almak, topyekün İslam’ın kaynağına hucüm etmek. demektir.” ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç ile Efkan Ala’nın sözlerini eleştiren Vural, “Bu şekilde hakaret etmekle olmaz. Eğer sıkıntılar varsa edeple hitap edeceksiniz. İnsanlara bu şekilde hakaret ederek kutuplaştırarak yok ederek topyükün yargısız infaz ederek toplumda bir huzursuzluk meydana getirmek doğru değil. Hangi camia olursa olsun, bu şekilde topyekün hedef almak doğru değildir. Yanlış yapanlar, varsa ayıklanmalıdır. Mütedeyyin vatandaşları derinden yaralayan bu ağır ifadeler, dilin kemiği olmadığını ortaya koyuyor. Bu alaturka demokrasi değil, 'Alatayyip demokrasi'sidir. Bunların dine demokrasiye de bakışı Alatayyip bakışıdır. Bunların cemaatlere söyledikleri ne dine ne imana sığar. ‘Biz olmasaydık, siz olmasaydınız’ Bu nasıl bir sözdür. Sen kimsin? Rızık da, yaşam da, Allah’ın inayetiyle, Allah’ın izin verdiği müddetçe devam eder. Sen kendini ne zannediyorsun? Sen, kime nasıl ömür biçiyorsun?” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar