MHP’li Vural: Sayıştay raporlarının niye gelmediği ortaya çıktı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile Başbakan’ın özel kalemi arasında geçtiği öne sürülen görüşmeyi değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Vural: Sayıştay raporlarının niye gelmediği ortaya çıktı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile Başbakan’ın özel kalemi arasında geçtiği öne sürülen görüşmeyi değerlendirdi. Sayıştay raporlarının Meclis’e neden gelmediğinin açık bir şekilde anlaşıldığını ifade eden Vural, “Yeni çıkan tapelerden gördük ki Sayıştay raporları gelseydi bu iktidar duman olurmuş.” dedi.

    TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP’li Vural, bazı gazetelere manşet için bilgi servisi yaptığı iddia edilen MİT’e tepki gösterdi. Vural, “Rüşvet yolsuzluk çetesini korumak ve kollamak için medya yönetmek senin görevin mi? Herkes haddini bilecek. Öyle kanun falan çıkarmakla hukuk devletine aykırı iş yapanlar kendini koruyamayacaktır. Herkes bunu bilsin. Kanunsuz emirlerin hiçbiri kabul edilebilir değildir. Bu millet kendi hukukunun kendi egemenliğinin hesabını soracaktır.” ifadelerini kullandı.

    AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile Başbakan Erdoğan’ın özel kalem müdürü arasında geçtiği öne sürülen ses kaydını da değerlendiren Vural, “Sayıştay raporlarının niye gelmediği gayet net ortaya çıktı. Yeni çıkan tapelerden gördük ki Sayıştay raporları gelseydi bu iktidar duman olurmuş. AKP Grup Başkanvekili olduğu iddia edilen kişi söylüyor; 2012 Sayıştay raporları TBMM’ye gelmedi ey milletim. Niye? Adalet ve Kalkınma Partisi’nin devletin kurumlarını yolsuzluğa batırdığı ortaya çıkmasın diye sakladılar. Milletin egemenliği milletin iradesini engellediler. Başbakan Erdoğan’ın talimatı ile bu raporlar Meclis’e gönderilmedi.” şeklinde konuştu.

    Sayıştay raporlarındaki iddiaların daha büyük olduğunu anlatan Vural, “17 Aralık ve 25 Aralık operasyonunda ortaya çıkan rüşvetin kat be katı Sayıştay raporlarında yer almaktadır. Belediye harcamaları örtülü ödenek her yer usulsüzlük. Her yer pislik. Bu millet vergisi veriyor ama bu millet Maliye Bakanlığı’nın kimlerle vergi anlaşması yapıp vergisini sıfırladığını öğrenmek istiyor. Sayıştay raporlarını engelliyorlar. İstanbul, Ankara belediyesinin raporları nerede?” ifadelerini kullandı.

    Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, fezlekeler konusundaki tavırlarının sorulması üzerine fezlekelerin incelenmesi konusunda MHP’nin başvurusunu hatırlattı. Vural şunları söyledi: “Sayın Genel Başkanımız TBMM’nin toplanabileceğini söyledi. Biz de süreci takip ediyoruz. Eğer ondan önce bu fezlekeleri inceleme imkanı bulursak, dolayısıyla biran önce Meclis süreci başlar. Öncelikli olarak bu süreci tamamlamak istiyoruz. TBMM’ye tevdi edilmiş bir konuda TBMM toplanarak bütün partilerin toplanması gerekiyor. Artık savcı diyor ki, ‘Ben bunu yapamıyorum’ Bu görevden kimse kaçmamalıdır. Adalet ve Kalkınma Partisi de kaçmamalıdır. 26’sına kadar ara verilmişti.26’sında toplanma konusunda değerlendirmelerimizi bu sürec içinde gerçekleştireceğiz. Umarım ondan önce fezlekeler konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirme imkanı buluruz. Bu fezlekeler TBMM’ye gelecek okunacak ve gereği de yapılacak. Kimse bundan kurtulamayacak.” CİHAN

Yorumlar