MHP’li Vural: Meydan muharebesiyle olmaz bu işler

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’teki kanlı kavganın ardından yaptığı değerlendirmede, “Meydan muharebesiyle olmaz bu işler.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Vural: Meydan muharebesiyle olmaz bu işler

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’teki kanlı kavganın ardından yaptığı değerlendirmede, “Meydan muharebesiyle olmaz bu işler.” dedi.

TBMM’deki tekmeli yumruklu kavganın ardından partilerin grup başkanvekilleri açıklama yaptı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Gerçekten parlamentomuz artık uçan tekmeler, fırlatılan iPad'ler, kan, bunlarla anlıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin manevi şahsiyeti olduğu kadar, milletvekillerinin gerçekten böyle bir ortam içerisinde karşılıklı çatışma noktasına gelmesi, fiili bir noktaya gelmesi kabul edilemez. Dolayısıyla, burada ben özellikle 2 siyasi partiye de sakin olmalarını tavsiye ediyorum. Meydan muharebesiyle olmaz bu işler. Bunlarla ilgili Meclis Başkanı, idare amirleri vardır. Bunlarla ilgili olarak karşılıklı olarak yumruklaşma, birbirini dövmekle bu mesele halledilmez. O bakımdan, bu konuda şiddetten, karşılıklı olarak yumruk sallamaktan vazgeçecek böyle bir ortamı doğurmama konusunda azami ihtimam gösterilmesi gerektiğini, sizin daha önce yaptığınız gibi uygulamalarla, bunlarla ilgili zamanında karar vermek suretiyle böyle bir ortamın oluşmamasına da katkı sağlamıştınız. Umarım, bundan sonraki ortam içerisinde bunlar yaşanmaz ama Sayın Başkan, Meclisimizde yani kan görülüyor artık. Bu nereye varacak? Bunun sonu yok, gerçekten yok ve böyle olduğu zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin suçu değildir diyorum bakın. Yani bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ‘Böyle oldu, Meclis’te olanlar böyle yaptı’ diyerek tamamını kötülemeye yönelik hiçbir girişimi kabul etmemiz mümkün değil. Kimse sorumlusu bulunsun, cezası verilsin. Bu işlere bulaşmayan milletvekillerini ya da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tamamını böylesine bir kavganın içerisinde göstermek suretiyle, ayıbı olarak göstermek doğru değildir. Ayıbı kim yapmışsa o ayıp ona aittir. O zaman yapacağımız iş, bu ayıbı yapanlarla ilgili, bu yanlışı yapanlarla ilgili tespiti yapıp hep beraber, birlikte tedbiri almak suretiyle kürsü dokunulmazlığını dikkate alarak, hakarete varmayacak ifadelerle ağır eleştiri bile olsa bu konuda sözleri söyleme hürriyetini temin etmek lazım, bu işi böyle bitirmek lazım.”
CİHAN

Yorumlar