MHP’li Vural: Kayıt, AKP’nin Türkiye’yi değil, kendini düşündüğünü gösteriyor

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, bazı internet sitelerine düşen, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bazı askerî ve sivil bürokratlar arasında geçtiği iddia edilen ses kaydıyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamalard.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Vural: Kayıt, AKP’nin Türkiye’yi değil, kendini düşündüğünü gösteriyor

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, bazı internet sitelerine düşen, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bazı askerî ve sivil bürokratlar arasında geçtiği iddia edilen ses kaydıyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Suriye’ye askerî müdahale ihtimalinin görüşüldüğü iddia edilen ses kaydına tepki gösteren Vural, Türkiye’nin Suriye politikasının iflas ettiğini savunarak, “Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde PKK ve PYD egemenlik alanı oluşturulmasına izin vermiştir. 1,5 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ne bu egemenlik alanının caydırılması için sınır ötesi operasyon yetkisi verilmesine rağmen, özerklik iddialarının caydırılmasına rağmen Dışişleri Bakanlığı, özerkliği kabul ettiklerini ilan etmiştir. Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit eden bir konuyla ilgili kendi milli menfaati ekseninde hareket etmeyerek bu konuda Suriye’ye girmeyle ilgili Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun birtakım bürokratlarla yaptığı görüşmeler, AKP’nin Türkiye’nin milli güvenliği açısından değil, kendi siyasi gelecekleri açısından değerlendirdiğini ortaya koyuyor. Türkiye, Suriye’deki çatışmanın tarafı olmamalıdır. Türkiye, sadece kendi milli güvenliğini tehdit eden hususlarla ilgili caydırıcı olmalıdır.” dedi.

‘TÜRKİYE’Yİ SURİYE’YE SÜRÜKLEMEK İSRAİL’İN AMACINA UYAR’

Türkiye’nin Suriye’de savaşa sürüklenmesinin, bölgede İsrail’in amaç ve hedeflerine uygun bir yapılanmayı oluşturacağını söyleyen MHP Grup Başkan Vekili Vural, “Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütü Türkiye’yi tehdit ederken oraya müdahale etmeyenlerin bugün Suriye konusunda bir adım atmak istemesi, Türkiye’yi böyle bir maceraya sürüklemesi, özerkliği kabul ettiklerini ifade ettikleri bir ortam içinde bunun Türkiye’nin ne ölçüde milli menfaatleriyle bağdaşacağı hususu sorgulanacaktır. Hükümetin Suriye’ye müdahale konusunda bu girişimlerini şüpheyle karşılıyorum. Taktik amaçlı, siyasi amaçlı bir Suriye müdahalesi milli menfaatlerine uygun olmaz. Bu süreci yakinen takip ediyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar