MHP'li Vural: İçişleri Bakanı adeta bir tetikçi gibi davranmaktadır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kullandığı üslubun çok rencide edici olduğunu belirterek, bakanı 'tetikçilik' yapmakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Vural: İçişleri Bakanı adeta bir tetikçi gibi davranmaktadır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kullandığı üslubun çok rencide edici olduğunu belirterek, bakanı 'tetikçilik' yapmakla suçladı. Vural, “Belli bir camia mensubunu, bu kadar hakir gören ve açıkçası onlara karşı bir çete muamelesi yapması, önemli bir haksızlıktır.” dedi.

Oktay Vural, Ankara Beypazarı ilçesinde MHP Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mevlüt Karakaya ile birlikte ilçe seçim bürosunun açılışına katıldı. Açılışta açıklama yapan Vural, hükümetin politikalarına eleştiri getirip, İçişleri bakanı Efkan Ala’yı tetikçilik yapmakla suçladı.
Vural, İçişleri Bakanı'nın kullandığı üslubun çok rencide edici olduğunu belirterek, “Dolayısı ile belli bir camia mensubunu bu kadar hakir gören ve açıkçası onlara karşı bir çete muamelesi yapması önemli bir haksızlıktır. Sayın İçişleri Bakanı adeta bir tetikçi gibi davranmaktadır. Toplumu bu şekilde kutuplaştıran, birbirine düşman kılan üslupların kimseye hayrı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde eğer bir İçişleri Bakanı bir çeteden bahsediyorsa somut bir şekilde bunu delilleri ile ortaya koymalı ve bunların yasadışı ilişkilerini ortaya koyarak hukuk devletinde hareket etmelidir. Maalesef görülmektedir ki, hükümet kendi sorumluluğun üstünü örtmek amacıyla sanal bir şekilde çete yakıştırmaları yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.
Hükümetin öncelikle yapması gereken hususun rüşvet ve yolsuzluk çetesinin hesap vermesinin önünü açması olduğuna işaret eden MHP’li Vural, “Rüşvet ve yolsuzluğun üstünü örtmek için sanal düşmanlar meydana getirerek sorumlulukları başkalarının üzerine atarak hükümet ve Recep Tayyip Erdoğan bu sorumluluklarından kurtulamayacaktır.” diye konuştu.

"BAŞBAKAN, FAİZ KARARINA NE DİYECEK"

Oktay Vural, Merkez Bankası´nın aldığı faiz kararları için de, Başbakan’ın bir hafta önce alkışladığı Merkez Bankası için nasıl davranacağını sordu
Vural, “Maalesef AKP hükümetinin son dönemlerde uyguladığı siyasi politikalarının yanında ekonomi politikasının yapısal sıkıntılarının kur ve faiz lobisinin etkili bir rol almasını sağlamıştır .Bu oynamalardan kur ve faiz lobileri olmuştur. Buna hizmet edende maalesef AKP Hükümeti’nin ekonomi politikası olmuştur.” şeklinde konuştu.
Vural sözlerini, “Bundan bir hafta önce faizle ilgili Merkez Bankası politikasını alkışladığını ifade eden Başbakan ama şimdi faiz politikası karşısında ne diyecektir.” ifadesiyle tamamladı.
CİHAN

Yorumlar