MHP'li Vural: Gücü elinde bulunduran kim ise sözlerin muhatabı da odur

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamaları için "Türkiye'de hukuk devleti ve özgürlükler maalesef tehdit altındadır.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Vural: Gücü elinde bulunduran kim ise sözlerin muhatabı da odur

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamaları için "Türkiye'de hukuk devleti ve özgürlükler maalesef tehdit altındadır. Hukukun yerine üstünlüklerin hukuku için güç, acımasızca kullanılmaktadır. Hukuka olan güven zedelenmektedir." dedi.
Vural, ortaya koyacakları Cumhurbaşkanı adaylarının, seçildiğinde bütün Türkiye'nin adayı olacağını ifade etti.
Vural, Kılıç'ın sözlerinin muhatabının sorulması üzerine "Gücü elinde bulunduran kim ise sözlerin muhatabı da odur." karşılığını verdi.
TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, AYM Başkanı Kılıç'ın açıklamalarının hepimizin aradığı hukukun üstünlüğü, hukuk devleti olduğunu dile getirdi.
"Hukuk hepimizin hukuku olmalıdır. Ne paralel yargı, ne AK yargı istiyoruz; milletin yargısını istiyoruz. Baskı, tehdit, şantajların hepiminiz hukukuna yönelik olduğu açıktır. Hükümet hukukun üstüne çıkıp kanunsuz şekilde özgürlüklerimizi sınırlamıştır." diyen Vural, hukuk devletinde bir çete varsa yetkililerin bunu ortaya koyması gerektiğini belirtti. Siyasi tartışmalarla hukukun temelini sarsacak adımlar atılmaması gerektiğini kaydederek, "Biz çeteyi gördük, rüşvet yolsuzluk çetesi." diyen Vural, sanal şekilde insanları suçlamak, suçlu göstermenin kesinlikle kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

"Yargının içine maalesef bir çiğ et atılmıştır. Herkes birbirine şüphe ile bakmaktadır." diyen devam eden MHP'li Vural, Kılıç'ın açıklamalarının siyasi söylem olduğu eleştirilerisi için ise "Hukuk devletine olan bağlılıktır. Ne hakimlerin siyaset yapmasını, ne siyasetçilerin hakimlik yapmasını istemiyoruz. Cübbeli bir Başbakan da aramıyoruz. Makam mevkileri siyasi alanlara dönüştürmeyelim. Ortaya konulan endişelerin kaynaklarını ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atmak hepimizin görevi olmalıdır." dedi.
Vural, Kılıç'ın sözlerinin muhatabının sorulması üzerine de "Gücü elinde bulunduran kim ise sözlerin muhatabı da odur." karşılığını verdi. CİHAN

Yorumlar