MHP'li Vural: 'Cumhurbaşkanı dinlendi' kelimesinin arkasında acaba ne var?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, HSYK düzenlemesini onaylayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü bu tutumundan dolayı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Vural: 'Cumhurbaşkanı dinlendi' kelimesinin arkasında acaba ne var?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, HSYK düzenlemesini onaylayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü bu tutumundan dolayı eleştirdi. Cumhurbaşkanı’nın yeminine uygun hareket edemediğini savunan Vural, “Başbakan Erdoğan’ın son günlerde sürekli olarak gündeme getirdiği, ‘Cumhurbaşkanı da dinleniyor, dinlendi', kelimelerinin arkasında, 'acaba ne vardı?’ sorusunun cevaplandırılması gerekir.” dedi.

    TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP’li Vural, Cumhurbaşkanı’nın HSYK’da değişiklik içeren düzenlemeyi onaylamasına tepki gösterdi. Vural konuyla ilgili şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı ve Başbakan açıkça Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hukuk devleti niteliğine hukukun üstünlüğüne fiilen ve hukuken darbe vurmakta, bu darbe içinde iş birliği yapmaktan kaçınmamaktadırlar. Milli irade ile bu makam ve mevkilere oturanlar maalesef milletin iradesinin gasp edilmesine karşı sessiz davranmışlar. Makam mevki ve nüfuz için milletin egemenliğini milletin iradesini milletin hukukunu yok etmekte işbirliği yapmaktan kaçınmamaktadırlar. Bugün esefle görmekteyim ki Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Türk milletinin birliğini ve devletini temsil eden Cumhurbaşkanı maalesef milletin kendisine verilen bu görevi yerine getirmekten acz içinde olduğunu ve Erdoğan ile birlikte paralel bir şekilde rüşvet ve yolsuzluk iddialarının üstünü örtmek amacıyla hukuka beraber ve birlikte darbe planlaması yaptıklarını ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanı’nın HSYK ile ilgili kamuoyunun ve siyasi partilerin hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü anlamında endişe duyduğu bu kanunu bir noter gibi davranmaktan öteye geçememiş milletin vicdanına uygun ve kendi yeminine uygun hareket edememiştir.”

    Cumhurbaşkanı’nın kanunu onaylayarak anayasayı ihlal ettiğini dile getiren Vural, “Kamuoyuna millete anayasaya aykırı bu kanunu veto edeceğini, kanunun açıkça anayasaya aykırı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı maalesef bu kanunu onaylamış ve hukuk garabeti içine girmiştir. Anayasaya aykırı olduğunu bile bile bu kanunu onaylamakla anayasayı ihlal ettiğini açık bir yüreklilikle ifade ettiğini belirtmek isterim. Başbakan Erdoğan’ın son günlerde sürekli olarak gündeme getirdiği, ‘Cumhurbaşkanı da dinleniyor, dinlendi’, kelimemelerinin arkasında ‘acaba ne vardı?’ sorusunun cevaplandırılması gerekir. Başbakan’ın Cumhurbaşkanı’nın dinlendiğine ilişkin ya da çevresi ile ilgili bir takım iddiaları önüne getirip getirmediği konusunu Cumhurbaşkanı tarafından açıklanması gerekir. Kim hangi makam mevkide olursa olsun hukuka uygun bu makam tarafından kendisine verilen görevleri yerine getirmekle mükelleftir. Görevi ihmal ya da görevi kötüye kullanma maruz görülebilecek bir durum değildir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar