MHP’li Vural: Başbakan, ‘PKK ile görüşen şerefsizdir’ demişti

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm süreci ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte kullandığı bazı ifadeleri hatırlattı. Vural, “Başbakan Erdoğan, ‘PKK ile görüşen şerefsizdir’ demişti. Geldiğimiz bu noktada...

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Vural: Başbakan, ‘PKK ile görüşen şerefsizdir’ demişti

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm süreci ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte kullandığı bazı ifadeleri hatırlattı. Vural, “Başbakan Erdoğan, ‘PKK ile görüşen şerefsizdir’ demişti. Geldiğimiz bu noktada bu görüşmeleri Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yürüttüğü ortaya çıktı.” ifadesini kullandı.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Vural, şunları söyledi: “Bülent Arınç, ‘Biz terör örgütü ile görüşecek alçak ve namussuzlardan değiliz’ demişti. Geldiğimiz bu noktada bu görüşmeleri Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yürüttüğü ortaya çıktı. Bu bir bakıma bu gelişmelerle tescil edildi. Bütün bunlar doğrudan doğruya bu süreç içerisinde dış güçlerin arzuladığı istikamette emperyalistlerin arzuladığı istikamette uluslararası güçlerin arzuladığı istikamette Recep Tayyip Erdoğan’ın terör örgütü PKK’yı bir siyasal muhatap olarak kabul etmesi ve bir siyasal diyalog içine girmesi doğrultusunda Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı adımlardır. Yabancılar emretmiştir. Recep Tayyip Erdoğan yapmıştır. Tablo bunu ortaya koyuyor. Bu süreç içinde onu da bekliyoruz, teröristbaşının Oslo’ya götürülmesi konusu. Bütün bunları yakında itiraf edecekler. Terör örgütü PKK’yı siyasi bir muhatap olarak alan AKP, artık milletin egemenliğini değil silahın egemenliğini temsil ettiğini ortaya koyuyor.”

CİHAN

Yorumlar