MHP'li vekilden şaşırtan Öcalan yorumu

MHP'li vekil Yeniçeri, Meclis'teki uygulamalı kalp masajı eğitiminde "Öcalan bile olsa fark etmez, bu insanlık meselesi" dedi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li vekilden şaşırtan Öcalan yorumu

Sağlık personeli dışındaki kişilere birden yürek durmasında, yürek masajı eğitimi verilmesine yönelik "Hayata el ver kampanyası" çerçevesinde TBMM'de farkındalık toplantısı düzenlendi.

Toplantıda MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ile TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu'nun da aralarında olduğu bir takım katılımcılara uygulamalı yürek masajı eğitimi verildi.

Gazetecilerin sorularını cevap veren Yeniçeri, bu çeşit müdahalelerin yalnızca umumi kurulda değil her yerde lüzumlu olabileceğini belirterek, "Sırat köprüsü burası. Olmak yahut olmamak, ölmek yahut ölmemek, hayati derecede önemli" dedi.

Toplantıda daha fazla fazla milletvekilinin bulunmasını istek ettiğini lakin çalışmaların sabah erken saatte bitmesi sebebi ile katılımın olamadığını dile getiren Yeniçeri, "Kafa masajı mı kolay, yürek masajı mı?" sorusu üstüne şunları söyledi: "Biz beyin masajı yapıyorduk, burada yürek masajı kısmı ortaya çıktı. Kafa masajı daha zor. Orada ön yargılar, kalıplar var. Aşmak zor. Bu işin tekniğini öğrenmek lazım. Ben şimdiye kadar kalbin üstünden yapılmaktadır sanıyordum, göğüs kafesinin tam ortasından yapılıyormuş ve elleri yakalamak önemli. Bu arada ağızdan yine solunum eda etmek şekli ile göğüs kafesinin kalkıp inmesini sağlanmalı. Allah kimseyi düşürmesin. Ola ki başımıza bu çeşit şeyler gelebilir, ölüm hiç uzakta değil. Herkesin bilmesi, öğrenmesi, yaşamda kalma eğitimi alması lazım. Zor değil. Pratikleri artırmak, refleks durumuna getirmek lazım."

ÖCALAN BİLE OLSA FARK ETMEZ 

"Böyle bir vaziyet olursa derhal müdahale etmek için gider misiniz?" sorusu üstüne Yeniçeri, "Tabii giderim lakin orada tıp doktorları var, Sayın Haberal var. Ama benim yanımda bir tanesi böyle bir vaziyete düşerse ilk yaşama döndürecek ben olurum kuşkunuz olmasın" dedi.
 
"İktidardan da olsa mı?" sorusuna ise Yeniçeri, "İktidar, muhalefet, Makaryos, Öcalan dahi olsa başkalık etmez. İnsan meselesi bu, insanlık meselesi, insanla ilgileniyoruz. İdeolojilerle filan ilgilenmiyoruz" yanıtını verdi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar