MHP’li Türkoğlu’ndan Türk okullarını kapatma girişimine tepki

MHP Osmaniye Milletvekili Hüseyin Türkoğlu, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasıyla ilgili girişimlere tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Türkoğlu’ndan Türk okullarını kapatma girişimine tepki

MHP Osmaniye Milletvekili Hüseyin Türkoğlu, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasıyla ilgili girişimlere tepki gösterdi. Türkoğlu, hükümetin görevinin okul kapatmak değil okulları açık tutmak olduğunu söyledi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP’li Türkoğlu, Meclis’ten geçen MİT düzenlemesini eleştirdi. MİT düzenlemesinin görüşüldüğü sırada eleştirilerinin dikkate alınmadığını belirten Türkoğlu, "Bu yasayla Tayyip Erdoğan bir erken uyarı sistemi kurmuştur. Bu bir sıkıyönetim yasasıdır. Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunuyorum. Anayasaya aykırı çoğulcu demokrasiyi askıya alan bu düzenlemeyi iade etmelidir." dedi.

Konuşmasının ardından Türkoğlu’na dar bölge seçim sistemiyle alakalı Başbakan’ın değerlendirmeleri soruldu. Türkoğlu, seçim kanunu ile ilgili oynamanın demokrasi kültürüne aykırı olduğunu belirtti.

TÜRK OKULLARINI KAPATMA GİRİŞİMİNE TEPKİ

MHP’li Türkoğlu, Türk okullarını kapatma girişimlerine de tepki gösterdi. Türkoğlu konuya ilişkin soruya şu cevabı verdi: "Hükümetlerin görev alanları okulları kapatmak değildir. Okulları açık tutmaktır. Okulların müfredatında hükümet için suç teşkil eden bir anlayış varsa bunların düzeltilmesi önemlidir; ama okulları kapatmak son derece yanlıştır. Yurt dışındaki okulların kapatılması konusu bunu çok iyi değerlendirmek lazım. Fethullah Gülen cemaati ile AKP arasındaki tartışmadır, bu yurt içinde bir konudur. Yurt dışında Türk bayrağını, Türk kültürünü tanıtan bu okulların Türkiye’nin imajını bozacak şekilde tartışma konusu yapılmasını ben doğru bulmuyorum. Bu okuldan yetişen çocuklar kendi ülkelerinin yöneticileri olabilirler. Onlar zaman zaman Türkçe Olimpiyatları’na davet ediliyor ve Türkiye’de gösteri yapıyorlar. Bu şekilde siyasi tartışmanın içine bu okulları sokmak doğru değil. Azerbaycan’da dosya verildiği söyleniyor. Bu okullara teşvik veriliyordu. Bu okullarla ilgili büyükelçilere talimatlar veriliyordu. Nereden nereye geldik. Bütün hadise 17 aralık 25 aralıkla ilgili. Hırsızlık yolsuzluk ortaya çıkınca kuyruğuna basılmış gibi zıplıyorsunuz."
CİHAN

Yorumlar