MHP'li Türkkan'ın sözleri Meclis'i gerdi

TBMM Genel Kurulu'nda ortalık karıştı! MHP'li Türkkan'a 2 birleşim uzaklaştırma cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Türkkan'ın sözleri Meclis'i gerdi

TBMM Genel Kurulu'nda, İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri esnasında MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın yürütülen Çözüm süreci ile alakalı şekilde AK Partili milletvekilleri yönelik sarf ettiği ağır sözler huzursuzluğa sebep oldu. Tepkiler üstüne Lütfü Türkkan Genel Kurul salonundan ayrıldı. Lütfü Türkkan'ın söylediği sözler sebebi ile 2 oturum'a katılmaması umumi kurul sebebi ile oylanarak kabul edildi.

'TERÖRİSTLERLE YORGAN ALTINDASINIZ'

TBMM Genel Kurulunda süren İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde sabaha karşı ortalık karıştı. Partisi hesabına söz alarak kürsüye çıkan MHP’li Lütfü Türkkan, “Diyorsunuz ki topluma, ‘biz terörü ve teröristi yoktur etmek için bu yasaları çıkartıyoruz.’ Adama derler ki, ‘utanmıyor musunuz siz, terörist başı ile al takke ver külah berabersiniz.’ Sabah birlikte kahvaltı yapıyorsunuz, akşam yorganı birlikte üstünüze çekiyorsunuz. Teröristlerle yorganın altındasınız” ifadelerini kullandı.

MİHRİMAH BELMA SATIR'A AĞIR SÖZLER

Türkkan’ın kullandığı ifadelere reaksiyon işaret eden AK Partili milletvekilleri ile MHP’li milletvekilleri içinde sözlü tyükselişma yaşandı. MHP’li kimi milletvekilleri AK Parti sıralarına yürüyerek AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır’a ağır ifadeler kullandı. Bunun üstüne AK Partili milletvekilleri ile MHP’li milletvekilleri içinde itiş kakış yaşandı.

TÜRKKAN ÇIKTI GENEL KURUL SAKİNLEŞTİ

AK Partili milletvekilleri ile MHP’li milletvekilleri içinde yaşanan itiş kakışta CHP’li milletvekilleri araya girerek tyükselişmanın kavgaya dönüşmesini engelledi. Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, “Bu şartlar altında oturumu yürütemeyeceğim” diyerek oturuma 1 saat fasıla verdi. AK Partili milletvekilleri Mumcu’nun oturuma 1 saat fasıla vermesini alkışlayarak protesto eti. Kullandığı ağır ifadelerden ötürü Lütfü Türkkan’a reaksiyon işaret eden AK Partili milletvekilleri “Pislik dışarı” sloganı atarak Türkkan’ın Genel Kurul salonundan çıkartılmasını istedi. AK Partili milletvekilleri süre vakit “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları attı. Lütfü Türkkan’ın salondan dışarıya çıkmasından sonra Genel Kurul sakinleşti.

OKTAY VURAL BİLE AYIPLADI

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkkan'ın sözlerine yönelik şekilde "Biz de bu ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz. Bu ifadelerin tutanaklardan çıkarılması gerektiğini söylüyorum. Sehven söylenmiş sözlerdir ve haysiyet kırıcıdır. Kendisi şu anda da Genel Kurul'da değildir" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar