MHP'li Türkkan: Raporlu Yusuf Yerkel, Ankara çıkışlarında harcırah aldı mı?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Soma'da bir kişiyi teklemeyen ve ardından 7 gün rapor alan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel ile ilgili soru önergesi verdi. Türkkan, "Müşavir Yerkel rapor aldıktan sonraki Ankara çıkışlarında harcırah...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Türkkan: Raporlu Yusuf Yerkel, Ankara çıkışlarında harcırah aldı mı?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Soma'da bir kişiyi teklemeyen ve ardından 7 gün rapor alan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel ile ilgili soru önergesi verdi. Türkkan, "Müşavir Yerkel rapor aldıktan sonraki Ankara çıkışlarında harcırah almış mıdır, aldıysa ne kadar almıştır?" diye sordu. Türkkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Soma ziyareti sırasında Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in bir kişiyi tekmelemesini Meclis'e taşıdı. Türkkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi. Türkkan, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Soma’ya yaptığı ziyaret sırasında bir Somalı vatandaşı tekmelerken görüntülenen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel 7 günlük iş göremez raporu almış, ancak Yerkel daha sonra yine Başbakan Erdoğan ile Ankara dışına çıkmıştır." dedi.

Türkkan'ın önergesinde yönelttiği sorular şöyle:

"1-Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’e hangi tanı konularak 7 günlük iş göremez raporu verilmiştir?

2-Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel, 7 günlük iş göremez raporu almasına rağmen neden daha sonra yine Başbakan Erdoğan ile Ankara dışına çıkmıştır, o zaman kendisine verilen raporda konulan tanılar neye dayanarak yazılmıştır?

3-Müşavir Yerkel rapor aldıktan sonraki Ankara çıkışlarında harcırah almış mıdır, aldıysa ne kadar almıştır?"

CİHAN

Yorumlar