MHP'li Türkkan: ÖYM'lerin kaldırılması PKK ve KCK'lılara örtülü aftır

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Özel Yetkili Mahkemeleri(ÖYM) kaldırmanın, tüm PKK ve KCK'lılara yeniden yargılama yolunu açmak anlamına geleceğine dikkati çekerek, "Bu onların affedilmesi demektir.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Türkkan: ÖYM'lerin kaldırılması PKK ve KCK'lılara örtülü aftır

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Özel Yetkili Mahkemeleri(ÖYM) kaldırmanın, tüm PKK ve KCK'lılara yeniden yargılama yolunu açmak anlamına geleceğine dikkati çekerek, "Bu onların affedilmesi demektir. Bunun ismi, örtülü bir aftır." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) kaldırılmasını da öngören Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinin görüşmeleri tamamlandı. Kanun Teklifi, yapılan 14 saati aşkın görüşmelerin ardından sistem üzerine açık oylama ile kabul edildi.

Önerge üzerinde söz alan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, hâkim ve savcılara üç yıl önce getirilen dokunulmazlıkların kaldırılması için neyin değiştiğini sordu. "17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını yapan ve bundan sonra da yapmaya kalkışacak olan savcı ve hâkimlere göz dağı vermeye ve onları korkutmaya mı çalışıyorsunuz şimdi?" diyen Türkkan, Başbakanın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturma sürecine kadar özel yetkili mahkemeleri hararetle savunduğunu ve "Bu mahkemelerin savcısıyım." diye meydan meydan dolaştığını hatırlattı.

"ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELERİ KALDIRMAK DEMEK TÜM PKK VE KCK'LILARA YENİDEN YARGILAMA YOLUNU VERMEK DEMEKTİR"

Türkkan, şöyle devam etti: "Sıranın kendisine geldiğini görünce büyük bir U dönüşü yaptı, savcı cübbesini çıkardı, hüküm giyen askerlere hak vermeye başladı. Neredeyse onlar için ağlayacak yakında. Bu mahkemeler dün lazımsa bugün de lazımdır, ben iddia ediyorum. Bunun niye lazım olduğunu da millete anlatmak lazım. Adalet Bakanı 'Kesinleşmiş davalar bundan etkilenmeyecektir.' diyor ama bizim anladığımız şu: Özel yetkili mahkemeleri kaldırmak demek, tüm PKK ve KCK'lılara yeniden yargılama yolunu vermek demektir, onların affedilmesi demektir. Bunun ismi, örtülü bir aftır. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla bütün yolsuzlukların, hırsızlıkların, örgütlü işlenen suçların da üzeri örtülecektir. Yani, hâlâ görüntüleri olmayan o çikolata kutularında giden dolarların üstünü örteceksiniz, örtmeye çalışacaksınız ama örtemeyeceksiniz, onu zaman gösterecek."

Bu düzenlemenin demokrat kılığına bürünüp halka irin gözükmekten başka bir şey olmadığını anlatmak istediğini belirten Türkkan, halkı kandırıp 17 Aralık sonrası Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının siyasal itibarını kurtarmak amacıyla yapılan gayrisamimi bir düzenleme olduğunu vurguladı.

"NEREYE GİDERSENİZ RIZA SARRAF YAYININIZDAYDI TERLİK GİBİ"

"Bu düzenlemeyle, hükûmet üyelerinin yaşam koçluğu yapan Rıza Sarraf çok itibarlı bir hâle gelecektir." diyen Türkkan, "Niye yaşam koçu diyorum? Nereye giderseniz Rıza Sarraf yanınızdaydı, terlik gibi. Bir temel atma töreni, Rıza Sarraf yanınızda; bir dernek açılışı, Rıza Sarraf yanınızda. Yani, yeni sosyetede bir tabir var ya 'yaşam koçu', Rıza Sarraf olmuş bakanlarınızın yaşam koçu. Hırsızlıklar, dümenler, dalavereleri örtmek için, örtbas etmek için yaptığınız bu düzenleme tam anlamıyla yargıya müdahaledir. Adalet ve Kalkınma Partisi içindeki aklıselim arkadaşlarımın bu düzenlemeye karşı çıktıklarını iyi biliyorum. Her ne kadar ses çıkaramasalar bile onların içlerinin bu konuda rahat olmadığını biliyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar