MHP'li Türkkan: Kaçırılan uzman erbaşlar için PKK ile pazarlık yapılacak mı?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "Kaçırılan jandarma uzman erbaşlar için de PKK ile pazarlık yapılıp karakol yapımı durdurulacak mıdır?" diye sordu.Türkkan, kaçırılan jandarma uzman erbaşlar konusunu Meclis'e taşıyarak, İçişleri...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Türkkan: Kaçırılan uzman erbaşlar için PKK ile pazarlık yapılacak mı?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "Kaçırılan jandarma uzman erbaşlar için de PKK ile pazarlık yapılıp karakol yapımı durdurulacak mıdır?" diye sordu.

Türkkan, kaçırılan jandarma uzman erbaşlar konusunu Meclis'e taşıyarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması amacıyla soru önergesi verdi. Türkkan, önergesinde şu ifadeleri kullandı: "Son dönemde kanlı terör örgütü PKK’nın her ne kadar basına yansımasa da Doğu ve Güneydoğu illerinde özellikle karakol inşaatı yapan müteahhitlere yönelik tehditleri artmıştır. Tehditlere kulak asmayan müteahhitlerin şantiyeleri basılıp adam kaçırma olayları ayyuka çıkmıştır. Geçen ay Van’da karakol inşaatı yapan bir müteahhitin şantiyesi basılıp şantiye şefi kaçırılmıştır. İl Jandarma Komutanlığına başvuran müteahhite bir aracı bulup PKK ile görüşmesinin önerildiği iddia edilmiştir. Son olarak Diyarbakır'da terör örgütü PKK sempatizanı bir grup, 27 Nisan günü Bingöl - Diyarbakır yolunu kapatıp 2 jandarma uzman erbaşı kaçırmıştır. PKK’ya yakın yayın organları, iki uzman erbaşın karakol yapımının durdurulması karşılığında serbest bırakılabileceği haberini duyurmuştur."

Türkkan'ın yönelttiği sorular şöyle:

"1-Terör örgütü PKK, karakol yapan müteahhitleri tehdit etmekte midir?

2-Tehditlere aldırmayan müteahhitlerin şantiyeleri basılıp çalışanların kaçırıldığı doğru mudur?

3-Van’da şantiye şefi kaçırılan müteahhite jandarma tarafından bir şey yapılamayacağı, 'Bir aracı bulup PKK ile görüşün.' denmiş midir?

4-Kaçırılan jandarma uzman erbaşlar için de PKK ile pazarlık yapılıp karakol yapımı durdurulacak mıdır?

5-Türkiye Cumhuriyeti Devleti eli kanlı terör örgütüne teslim mi olmuştur?" CİHAN

Yorumlar