MHP'li Türkkan: Ayakkabı kutusunda para saklamak hiç aklıma gelmemişti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelere devam ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Türkkan: Ayakkabı kutusunda para saklamak hiç aklıma gelmemişti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelere devam ediliyor.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Doğu Türkistan'da katledilen insanların dramını dile getirdi ve bazı fotoğrafları gösterdi. "Dünyada böyle çılgınlık yaşanırken Halk Bankası'nın Müdürünün kasasından ne kadar çıktığını konuşmak benim canımı acıtıyor. Orada adeta soykırım uygulanıyor." diyen Türkkan, İstanbul'daki operasyonun bir takım bahanelerle içinin boşaltılmaya çalışıldığını vurguladı. "Hiç kimse bizim dönemimizde yolsuzluk yapılmadı diyemiyor." diyen Türkkan, hiç kimsenin nezaret kapısında oğlunu görmesini istemediğini kaydetti. Türkkan, "Ben babamı gördüm; o yüzdeki acıyı gördüm. Allah kimseye yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

"Türkiye boğazına kadar yolsuzluğa bulaşmış bir takım tarafından yönetiliyor. Böyle bir gerçek var. Mızrak artık çuvala sığmıyor." diyen Türkkan, yetimin, fakirin, fukaranın hakkını gasp edenlerin yavaş yavaş temizlendiğini söyledi.

"EŞEĞİN BÜYÜĞÜ AHIRDA"

"Ayakkabı kutusunda para saklamak hiç aklıma gelmemişti. Bunu alıp buzdolabında saklamak lazım. Ülkenin bu beyinlere ihtiyacı var." diyen Türkkan, "Emniyet Müdürlerini görevden almak bu operasyona meşruiyet kazandırdı mı kazandırmadı mı?" diye sordu. Kendileri hükümet olmaları halinde sonuna kadar o müdürleri görevde bırakacaklarını kaydetti.

"Polisi, savcıyı görevden aldın ne oldu; kapandı mı? Bitti mi?" diye soran Türkkan, Anadoluda bir söz olduğunu belirterek, "Eşeğin büyüğü ahırda." ifadelerini kullandı. Operasyonun 25 milyar liraya mal olduğunu dile getiren Türkkan, üçüncü köprü ve havaalanından gelen paraların gittiğini kaydetti.

SAKIK: KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMEDİKÇE AYNI TABLOYLA KARŞILAŞILIR

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise Uygur Türklerinin acısının hepimizin acısı olduğunu kaydetti. Herkesin bu zulüm karşısında dik durması ve direnmesi gerektiğini belirten Türkkan, bu ülkede hukuk sisteminin çöktüğünü ve herkesin mağdur olduğunu ifade etti.

"Kürt sorununu çözmemek bu sorunların ana kaynağı olduğunu düşünmeliyiz." diyen Türkkan, ülkeyi herkesin babasının çiftliği gibi yönettiğini savundu. "Kürt sorunu çözülmedikçe iktidara kim gelirse gelsin aynı tabloyla karşılaşılacaktır." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar