MHP’li Türkeş: ‘Evet Efendim'ci değil, özgür bir basın istiyoruz

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, “‘Evet Efendim'ci değil, özgür bir basın istiyoruz.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Türkeş: ‘Evet Efendim'ci değil, özgür bir basın istiyoruz

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, “‘Evet Efendim'ci değil, özgür bir basın istiyoruz. ‘Engelli’ değil, özgür bir internet ortamı istiyoruz. ‘Yasaklı’ değil, özgür düşünceyi istiyoruz.” dedi.

“Basına, internete ve düşünceye özgürlük” başlığı altında yazılı açıklama yapan Tuğrul Türkeş, bugün Türkiye’de basın, internet ve serbest düşüncenin, iktidarın ablukası altında ve sindirildiğini söyledi. Türkeş, “Türkiye ‘her devrin adamları’ kategorisindeki insanların riyakârlığından artık bıktı. Türkiye ‘kraldan çok kralcı’ anlayışındaki insanların yıkıcı hırsından artık bıktı. Türkiye ‘kullanışlı aptallar’ rolündeki insanların çoğalmasından artık bıktı.” diye konuştu.

“BİR BAŞBAKAN DÜNYANIN ÖTEKİ UCUNDAN ‘ALO FATİH’ DİYEMEZ”

MHP’li Türkeş, modern demokrasilerde; “İktidarlar basından, internetten, muhalefetten ve dahi serbest düşünceden korkmazlar- aksine onlardan beslenirler. ‘Seçilme yaşını 18’e indireceğim’ deyip, gençlerin sosyal medya paylaşımlarını fişlemeyi istemek olmaz. Parlamento’da sıradan denetim faaliyeti yürüten milletvekillerini haber yapan internet sitelerine (örnek: T24, Gerçek Gündem ve Vagus) keyfî ihtar verilemez. Bir Başbakan, hoşuna gitmeyen bir haber olduğunda, dünyanın öteki ucundan telefona sarılıp ‘Alo Fatih’ diyemez. Büyük haber kanalları; yemek programlarına, belgesellere ve itaat kültürüne sırf ‘büyük’ usta istedi diye teslim olmazlar. Pravda, Gestapo ve-veya Stasi tipi zihniyetlere yer kalmamıştır, yoktur.” diye sözlerini sürdürdü.

“SADAKAT YARIŞINA GİRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

MHP iktidarında ‘kraldan çok kralcı’ olanların kendilerine sadakat gösterme yarışına girmelerine izin vermeyeceklerini ilan eden Türkeş, sözlerini, “MHP iktidarında her devrin adamlarının bizim devrimizin de adamları olmalarına fırsat vermeyeceğiz. İktidarımızda ne sansür uygulayacağız, ne de gazetecilerin karşımızda onurlarını kendi ayakları altına almalarına imkân tanıyacağız - taahhüdümüzdür. İktidarımızda medya içinde konuşlanan ‘basın komiserleri’ güruhu işlevini yitirecektir. Aynı şekilde devlet içinde parti politikaları doğrultusunda örgütlenen ‘sansür komiteleri’, ‘internet karakolları’ ve ‘düşünce gardiyanları’ vb. yapılar lağvedilecektir. Bu şiddetli ve eşsiz baskı zamanlarında dahi ‘özgür’ kalabilen, özgür kalmakta ısrar eden tüm onurlu medya kuruluşlarını, internet sitelerini ve gazetecileri bu vesileyle selamlıyoruz.” diye tamamladı. CİHAN

Yorumlar