MHP’li Türkeş: Alo Fatih! hatta kal geliyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gazeteci Fatih Altaylı’nın dün akşam katıldığı bir özel televizyonun programda zamanlaması ve içeriği manidar açıklamalar yaptığını belirterek, “Altaylı’nın it.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Türkeş: Alo Fatih! hatta kal geliyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gazeteci Fatih Altaylı’nın dün akşam katıldığı bir özel televizyonun programda zamanlaması ve içeriği manidar açıklamalar yaptığını belirterek, “Altaylı’nın itirafları adeta bir ‘mea culpa’ (kabahat benim) söylevine bürünmüştür. Bağlı olduğu medya grubunun menfaatleri doğrultusunda şahsının siyasî iktidardan ve onun komiserlerinden talimat aldığını doğrulamıştır.” dedi.

Altaylı’nın itiraflarından çok iftiralarına şaşırdıklarını söyleyen Türkeş, konuyla ilgili yaptığı yazılı değerlendirmede, “Fatih Altaylı, savunmasında, ‘Türkiye’de 20 onurlu gazeteci varsa, onlardan biri benim’ demiştir. Bu talihsiz sözler tüm basın camiasını hedef almaktadır. Altaylı; stajerinden kameramanına, muhabirinden editörüne kadar tüm basın çalışanlarını iftiralarıyla töhmet altında bırakmıştır.” ifadelerini kullandı.

"HER DEVRİN ADAMLARI İŞSİZ KALACAKTIR"

AKP iktidarının tarihi bir ‘gazeteci mezarlığı’nı andırdığını belirten Türkeş, “Her şeye rağmen bugün sansüre ve baskıya karşı hala direnen yüzlerce, hatta binlerce gazeteci vardır. Bunca şerefli örnek önümüzde dururken, söz konusu zatın beyanlarına inanmamızı kimse beklememelidir.” görüşünü aktardı.

Altaylı’nın bahsi geçen ses kayıtları için ‘montaj’ yakıştırması yaptığına işaret eden MHP’li Türkeş sözlerini, “Biz ‘montaj’ nerede, nasıl, niçin yapıldı, farkındayız. ‘montaj’ kamuoyu araştırmalarında, anketlerde MHP’de, PKK’nın legal yapısına ‘puan kaydırma’ operasyonuyla işletilmiştir. ‘Montaj’, milletçe reddedilen ‘çözüm’ sürecini, milletin sabit eğilimlerine ve oy tercihlerine rağmen kurtarmak adına yapılmıştır. Kısacası; Altaylı yine ve yeniden sınıfta kalmıştır. Bu da gol değil, bu da gol değil… Sayın Altaylı! MHP iktidarında onurlu ve özgür gazeteciler değil, ‘her devrin adamları’ işsiz kalacaktır. ‘Alo Fatih’, hatta kal geliyoruz.” şeklinde tamamladı. CİHAN

Yorumlar