MHP’li Taşer’den Twitter yorumu: Sıkıyönetim ilan edildi

MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer. Twitter’ın kapatılmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “İletişim çağında haberleşme özgürlüğünü kısıtlamak, sıkıyönetim kanunları uygulamaktır.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Taşer’den Twitter yorumu: Sıkıyönetim ilan edildi

MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer. Twitter’ın kapatılmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “İletişim çağında haberleşme özgürlüğünü kısıtlamak, sıkıyönetim kanunları uygulamaktır. Diktatörlüğün ayan beyan ortaya çıkmasıdır. Kapatma kararı, tamamen siyasi diktatoryanın hukuk dışı girişimidir. Hukuksuzluk ve yasakçılık, AKP hükümetinin başvurmaktan sakınmadığı çağdışı despotizminin göstergesidir. Miting meydanlarından verilen talimatla hukuk ve adalet ayaklar altına alınmış, insanımızın anayasal hakkı olan haberleşme hürriyeti kısıtlanmıştır. Bu kararı kabul etmiyoruz. Türkiye’de sıkıyönetim ilan edilmiştir.” dedi.

Hükümetin ve icraatlarının geldiği son noktanın yolsuzluklarının, rüşvetin ve talanın üzerini örtmek, özgürlükleri yok etmek, hürriyetleri kısıtlamak olduğunu iddia eden Taşer, “Herkes biliyor ki AKP hükümetinin tamamını bölücülük, yolsuzluk, rüşvet ve talan sarmıştır. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu gerçeğin üzerini örtemeyeceklerdir. Bu bir zulümdür. Demokrasiye, hürriyete ve hakka inanan Türk milliyetçileri olarak bu zulmü kabul etmiyoruz. Baş eğmeyeceğiz. Zulümle şimdiye kadar kimse payidar olmamıştır, olmuş gibi görünenlerin de yanına kalmamıştır. Zulm ile âbâd olanın, âhiri berbâd olur. Biz insanımızın akıbetinin hayırlı olması için mukaddes bir savaş veriyoruz. Mücadelemizi sürdürüyor, en tabii hakkımızı kullanma konusunda her türlü girişimi sergiliyoruz.” açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar