MHP'li Seyfettin Yılmaz: Hırsızlık mağduriyet doğurmaz, hiç uğraşmayın

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, devletin istihbarat devletine çevrildiğini ifade ederek, "Hırsızlık mağduriyet doğurmaz, hiç uğraşmayın.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Seyfettin Yılmaz: Hırsızlık mağduriyet doğurmaz, hiç uğraşmayın

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, devletin istihbarat devletine çevrildiğini ifade ederek, "Hırsızlık mağduriyet doğurmaz, hiç uğraşmayın. Bu yasalarla hiç uğraşmayın, buradan mağduriyet çıkaramayacaksınız." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. 546 sıra sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin görüşmeleri devam ediyor.

Önerge üzerinde söz isteyen MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, "17 Aralık süreciyle başlayan asrın yolsuzluğuyla beraber, kendi iktidarınızın devamını sağlayacak, kendi hırsızlık ve yolsuzluk iddialarında ismi geçen tüm bakanlar, Başbakan, çocukları, yakınlarını nasıl güvence altına alabiliriz; bunun gayreti içerisinde olan bir hükûmetle karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

Birileri devletin malına el uzatmış, onunla ilgili ortada iddialar olduğunu dile getiren Yılmaz, birilerinin de geldiğini ve "Biz bunları nasıl kurtarırız, nasıl koruruz?" onun gayreti içerisinde olduklarını kaydetti. "Sandık çözüm olacak." dendiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti: "Sandığın çözüm olması için bırakın gidelim de seçim bölgemizde çalışma yapalım. Sizin tuzunuz kuru. Niye tuzunuz kuru? Bütün medya organları elinizde. Sayın Başbakan talimatı verdi mi aynı anda kırk tane televizyon Sayın Başbakanı canlı veriyor. Bir yerde, bir yere konuşuyor. Sayın Başbakan neredeyse bakkal dükkânı açsa kırk tane televizyon canlı verecek. Bizim böyle bir imkanımız yok, bizim elimizde televizyon yok. Yani, öyle Fas'tan arayıp da Bahçeli'yi kaldırın diyen bir Başbakan aynı anda düğmeye bastığı zaman altı tane gazete aynı manşeti atıyorsa siz hangi mazeretten bahsediyorsunuz. Bizim mazerete ihtiyacımız yok. Göreceksiniz… Allah büyük, kazdığınız kuyuya düşeceksiniz, 30 Marttan sonra yine burada görüşeceğiz ama müsaade edin de hakikaten şu politikaları biz vatandaşa bir anlatalım. Yani, bizim gidip vatandaşla buluşmamız lazım."

"DEVLETİ İSTİHBARAT DEVLETİNE ÇEVİRDİNİZ"

"Devleti istihbarat devletine çevirdiniz." diyen Yılmaz, "Şimdi, bakıyorum, komisyonlar harıl harıl çalışıyor. Ne geliyor ne gidiyor diye bakıyoruz, şimdi de yeni, MİT Kanunu'yla ilgili birtakım şeyler geliyormuş. Devleti istihbarata çeviriyorsunuz, yargıyı kendinize bağlıyorsunuz, İnternet'le bütün muhalif grupları kontrol altına alıyorsunuz. Yani, ne yapmaya çalışıyorsunuz? Sabaha kadar çalışalım, getirin bu torba yasaları ama Anadolu coğrafyasında bir tane mazlum, mağdur, hakkını arayan vatandaşımızın problemi çözülecekse biz sabahlara kadar burada çalışmaya hazırız. Ama hiç kusura bakmayın yani burada hırsızlığa, yolsuzluğa bulaşmış, vatandaşın hakkınını yiyen, harama el uzatan, haramzadeleri korumak ve kontrol altına almak için çıkarılan yasalar için burada ne iktidar partisinin milletvekillerini ne de muhalefet partisinin milletvekillerini çalıştırmaya kimsenin hakkı yok. Şimdi, bu yasaları çıkaracaksınız, devleti istihbarat devleti hâline getireceksiniz, Bakanlığı Adalet Bakanına bağlayacaksınız, yasaları kendinize göre ayarlayacaksınız, her şeyden mağduriyet çıkardığınız gibi buradan da mağduriyet çıkaracaksınız ama bu sefer bu milleti kandıramayacaksınız, bu sefer bu milleti aldatamayacaksınız. Hırsızlıktan ve yolsuzluktan Türk milleti hiçbir zaman için bu mağduriyete prim vermeyecek. Diğer mağduriyetlerde mağduriyet rolleri oynadığınızda milletin hoşuna gidebilecek bir söylemleriniz vardı ama yüce Türk milleti açık ve net söylüyorum: Hırsızlıktan mağduriyet doğurmaz, hiç uğraşmayın. Bu yasalarla hiç uğraşmayın, buradan mağduriyet çıkaramayacaksınız." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar