MHP'li Şefkat Çetin: Bilal’in ikbali için AKP, milletin istikbali için MHP

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Türkiye’nin 30 Mart seçimlerine kilitlendiği ve AKP hükümetinin sorgulandığı bir dönemde, Suriye’yle savaş yollarını zorlayan yaklaşımların endişe verici o.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Şefkat Çetin: Bilal’in ikbali için AKP, milletin istikbali için MHP

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Türkiye’nin 30 Mart seçimlerine kilitlendiği ve AKP hükümetinin sorgulandığı bir dönemde, Suriye’yle savaş yollarını zorlayan yaklaşımların endişe verici olduğunu belirtti.
Seçimlerde oy kullanacak 10 milyon genç seçmene çağrı niteliğinde yazılı basın açıklama yapan Şefkat Çetin, gençlerin, Türkiye’nin geleceği için tavrını koyacağı ve seçimin kaderini belirleyeceğini vurgulayıp, “ Türk gençliği Bilal’in ikbali için değil, milletinin istikbali için tercihini yapacak ferasette olduğunu gösterecektir.” dedi.
Devletin zirvesinin yaptığı Suriye planlarının çok vahim, güvenlik zafiyetiyle bunların sızdırılmasını ise açık bir acziyet olarak değerlendiren Çetin, “Twitter’ın ardından Youtube’u da kapatan AKP hükümetinin kaygısının devlet sırrını korumak olmadığı çok açıktır. Dar bir oligarşik menfaat çetesine dönüşen AKP, savaş çıkarmayı dahi göze alacak ölçüde yoldan çıktığını gizlemek için medyayı susturmaktadır. Türkiye her türlü iç ve dış provokasyona karşı teyakkuza geçerek tarihi 30 Mart seçimlerini yapmalı ve biran önce AKP hükümetiyle hesaplaşmalıdır.” ifadelerini kullandı.

"BEBEK KATİLİNİN BAŞBAKANLIK UÇAĞI İLE OSLO'YA GÖTÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI"

MHP’li Çetin tepkisini, “Bebek katili Apo’nun başbakanlık uçağı ile Oslo’ya götürüldüğü iddiaları son derece vahim ve kabul edilemeyecek bir ihanettir. İddialar derhal yalanlanmadığı takdirde Tayyip Erdoğan’a ‘Teröristle görüşenin şerefi olur mu?’ hatırlatmasını yapmakla yetineceğiz.” diye sürdürdü.
Seçimlerde sandık başına gidecek yaklaşık 10 milyon gencin, Türkiye’nin geleceği için tavrını koyacağı ve seçimin kaderini belirleyeceğini dile getiren Çetin, “Türk gençliği Bilal’in ikbali için değil, milletinin istikbali için tercihini yapacak ferasette olduğunu gösterecektir. Kullanılan bu oylar aynı zamanda vatandaşın mevcut iktidarla ilgili tutumunu ortaya koyması açısından önemlidir. Vatandaşın Ankara’daki han-ı yağmaya, talan ve soyguna, Apo-Barzani-Tayyip Erdoğan ittifakına tepki mi duyduğu, yoksa onay mı verdiği anlaşılacaktır. Nihayetinde demokrasi ancak temsilciler vasıtasıyla işletilebilen bir sistemdir ve son sözü her zaman milletin söylemesi en doğrusudur. Üç ayı aşkın bir süredir AKP’nin içine düştüğü yolsuzluk ve rüşvet batağı millete yeterince anlatıldı ise sandıktan çıkacak sonuç belli demektir. Tayyip Erdoğan’ın milletin gözünün içine baka baka sürdürdüğü yalan tiyatrosu, bu saatten sonra ancak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara işleyecektir.” görüşünü aktardı.
Çetin, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre 18-25 yaş arasında 10 milyon ve bunlar içinde ilk defa sandığa gidecek 3 milyondan fazla gencin bulunduğunu belirterek, “Batı ülkelerini kıskandıran genç nüfusumuza ait bu rakamlar millet olarak göğsümüzü kabartmaktadır. Çünkü bir millet için gençlik demek gelecek demek, enerji ve heyecan demektir. İdealizmin adı olan gençlik, aynı zamanda menfaat için değerlerini satmamaktır. Bugün hangi orta kuşak ve üstüne sorsanız, mutlaka Türkiye’nin daha iyi yerleri hak ettiğini ifade edecektir. İşte Türkiye’nin geleceğiyle ilgili taşıdığı umut, bugünün gençlerinde saklıdır.” açıklamasını yaptı.

CEPHELERE KOŞAN TÜRK GENÇLİĞİ BENZETMESİ

Çetin, “30 Mart seçimlerinde sandıkta tercihini ortaya koyacak 10 milyon genç, verdiği kararla Türkiye’nin geleceğini değiştirmeye bugünden başlayacaktır. Tıpkı milli mücadele yıllarında işbirlikçi İstanbul hükümeti yerine kendilerini bağımsızlığa adayan, vatan için okul sıraları yerine cephelere koşan Türk gençliği gibi, Türkiye’yi yine bir işbirlikçi hükümetten kurtarmak üzere 30 Mart’ta ilk adımlar atılacaktır.” dedi.
“Bilal’in ikbali için Türkiye’yi itibarsızlaştıranlara ve çözülmeye zorlayanlara milletin istikbalini hatırlatmak Türk gençliğinin vazifesidir.” diyen MHP’li Şerkat Çetin, sözlerini, “MHP olarak, 10 milyon Türk gencinin dilerse bu iktidarı yerle bir edeceğini gayet iyi biliyor ve inanıyoruz. Milletten çalan, aldatan ve kandıranlara oylarıyla hesap sormak için 30 Kasım’da Türk gençliğinin sandığa mührünü vurmasını bekliyoruz. 30 Kasım’da Türk gençliği ve milliyetçi ülkücü hareket hükmü birlikte verdiğinde, Bilal’in ikbali bekleyecek milletin istikbali yükselecektir.” şeklinde tamamladı.
CİHAN

Yorumlar