MHP'li Şandır: Türkiye çok önemli bir iç güvenlik sorunuyla karşı karşıya

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Suriyeli sığınmacılarla ilgili, "Bugün bir toplumsal çatışma noktasına gelindiyse ve insanlarımız Türk milletine, Türk insanına yakışmayan birtakım davranışlarla bu sığınmacılara bir tepki ortaya...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Şandır: Türkiye çok önemli bir iç güvenlik sorunuyla karşı karşıya

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Suriyeli sığınmacılarla ilgili, "Bugün bir toplumsal çatışma noktasına gelindiyse ve insanlarımız Türk milletine, Türk insanına yakışmayan birtakım davranışlarla bu sığınmacılara bir tepki ortaya koymak mecburiyetine kadar ulaştılarsa, o noktaya mesele geldiyse Türkiye gerçekten çok önemli bir iç güvenlik sorunuyla karşı karşıya demektir." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 118. birleşimi, yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. MHP Grubu'nun, Suriyeli sığınmacıların durumları ve toplumsal etkilerine dair araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi görüşüldü. AK Parti'nin oylarıyla öneri reddedildi.

MHP grup önerisi lehinde söz alan Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, sözlerine, Gazze'de yaşanan İsrail-Yahudi vahşetini şiddetle ve nefretle kınayarak başladı. Ayrıca, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde yaşanan IŞİD vahşetini, Türkmen katliamını yine şiddetle ve nefretle kınayan Şandır, bu vahşete seyirci kalan, Müslümanı Müslümana kırdırarak Büyük Orta Doğu Projesi'ni uygulayan küresel güçleri ve bunları seyreden Birleşmiş Milletler örgütünü ve medeni dünyayı da şiddetle kınadı.

"Bölgemiz tam anlamıyla bir kıyamet yaşıyor." diyen Şandır, bölgeden her ölçekte feryatların, "Türkiye neredesin, Türk milleti, gavim gardaş ben öldüm, sen neredesin?" çığlıkları yükseldiğini ifade etti.

Irak'ta gerçekten bir vahşetin yaşandığını vurgulayan Şandır, şöyle devam etti: "Suriye iç savaşı üç yılını tamamladı. 15 Aralık 2011; o günden bu yana Suriye'de bir iç savaş, bir kardeş savaşı yaşanıyor, etnik temelde, mezhep temelinde bir iç savaş yaşanıyor, bir bölgesel savaş yaşanıyor, hatta tarafları küresel güçler olan uluslararası bir sorun yaşanıyor. Buradan ülkemize -rakamlar muhtelif olmakla beraber AFAD'ın bildirdiği rakamlar olarak ifade ediyorum-yaklaşık 1 milyon 100 bin Suriyeli sığınmacı Türkiyemize sığınmış durumda. Bu insanların 219 bin 295 kişisi 16 çadır kent, 6 konteyner kent ve 1 geçici bölgede olmak üzere sığınmacı olarak tutuluyorlar ve kayıt altındalar ama bunun dışında yaklaşık 900 bin Suriyeli Türkiye'nin muhtelif şehirlerinde çok ciddi sorunlar içerisinde ve birtakım sorunlar üreterek yaşıyorlar. Meselenin bu noktaya geleceği önceden öngörülmeliydi. Türkiye gerçekten çok ciddi fedakârlık yapıyor. Bu noktada AFAD'a, Kızılay'a ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm kurumlarına teşekkür ediyorum. Gereken neyse, elden gelen neyse yapılıyor ama sorun öyle bir sorun ki Türkiye'nin iç dengesini bozacak noktaya geldi. Biliyorsunuz, birkaç gün önce -Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, İstanbul- birçok şehirde Suriyeli sığınmacılarla o şehirde yaşayan insanlarımız arasında kabul edilemez olaylar yaşandı. Bugün bir toplumsal çatışma noktasına gelindiyse ve insanlarımız Türk milletine, Türk insanına yakışmayan birtakım davranışlarla bu sığınmacılara bir tepki ortaya koymak mecburiyetine kadar ulaştılarsa, o noktaya mesele geldiyse Türkiye gerçekten çok önemli bir iç güvenlik sorunuyla karşı karşıya demektir."

CİHAN

Yorumlar