MHP'li Öztürk: Seçim hilesi, yetimin hakkına girmek, kul hakkı yemektedir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı, Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, “Seçimlere, hile karıştırmak kanunlarımızda suç olarak tanımlandığı kadar dinimize göre de tüyü bitmemiş yetimin hakkına girmektir.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Öztürk: Seçim hilesi, yetimin hakkına girmek, kul hakkı yemektedir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı, Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, “Seçimlere, hile karıştırmak kanunlarımızda suç olarak tanımlandığı kadar dinimize göre de tüyü bitmemiş yetimin hakkına girmektir. Kul hakkı yemektir.” dedi.
Oktay Öztürk seçimlere hile karıştırılacağı iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, yapılacak olan seçimlerin adil, dürüst, tarafsız bir biçimde gerçekleşmesinin her şeyden önemli olduğunu söyledi.
“Milli iradenin sandığa dürüst biçimde yansıması ve sandıktan çıkan iradenin de doğru tespit edilmesi noktasında herkese büyük görevler düşmektedir.” diyen MHP’li Öztürk, seçimler öncesi yaşanan bazı olumsuzlukların hile karıştırılacak intibaı oluşturduğuna işaret ederek, “Tüm bunlar göstermektedir ki seçimler üzerinde bir oyun dönmektedir ve sonuçları değiştirmek adına her yola başvurulacaktır.” dedi.

SEÇİM HİLELERİ

MHP’li Oktay Öztürk, seçim hilelerini ise şöyle sıraladı:
“Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimlerde yaşanması muhtemel hileleri engellemek adına ortaya koyduğu çaba Partimizce takdirle karşılanmaktadır. Ancak her türlü yalanı, hileyi kendilerine meslek edinmiş bir takım çevreler, seçim sonuçlarını kendi lehlerine çevirmek adına seçim kurullarının bilgisi dışında türlü türlü ayak oyununu deneyeceklerdir.
Bazı sandık kurulu başkanları üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığı, oy torbalarının İlçe Seçim Kurullarına götürülmesi esnasında torbaları değiştirmeye çalışacakları bilgisi de Partimize ulaşmıştır.
Bazı kamu yöneticilerinin ve şirket idarecilerinin personellerinin kullanacağı oy pusulasının fotoğrafını isteme cüretine girdikleri dahi ortaya çıkmıştır.
Vatandaşlara değişik vaatlerde bulunarak, turnike diye tabir edilen oy cambazlığına girişecekleri duyumu alınmıştır. Bu yönteme göre; sabah oy vermeye gelen ilk seçmen oy kullanması için kendisine verilen oy pusulasına ilgili partinin mührünü basarak cebine koyuyor ve sandığa boş oy zarfını atıyor. Kendisini dışarıda bekleyen kişilere evet mührü basılı oy pusulasını teslim ediyor ve varsa vaad edilen parayı alıyor. Bu kişiler zorla veya isteyerek orada bekleyen diğer seçmene bu oy pusulasını verip oy vermeye gönderiyor ve bu kişi de kendisine verilen oy pusulasını sandığa atarken sandık kurulundan teslim aldığı oy pusulasına da ilgili parti bölümüne evet mührünü basıp kendisini dışarıda bekleyen kişilere teslim ediyor. Bu işlem böylece sürüp gidiyor ve bu vesileyle kişilerin oyu satın alınmış oluyor. İşte bu yöntemin Türkiye genelinde birçok yerde kullanılacağıyla ilgili ciddi söylentiler dolaşmaktadır.”

"YETİM HAKINI YEDİRMEMEYE KARARLIYIZ"

Tüm bu sayılanların seçim hilesi ve kanunlara göre de ağır yaptırımları bulunduğuna dikkat çeken Öztürk, “Vatandaşlarımızın kendilerine gelen bu yönlü talep ve tekliflerle ilgili Milliyetçi Hareket Partisince oluşturulan 444 66 47 numaralı ihbar hattına bilgi vermelerini önemle rica ediyoruz. Seçimlere, hile karıştırmak kanunlarımızda suç olarak tanımlandığı kadar dinimize göre de tüyü bitmemiş yetimin hakkına girmektir. Kul hakkı yemektedir. Bizler MHP olarak yetim hakkını yedirtmemeye sonuna kadar kararlıyız ve seçim hilesi sayılacak her duruma karşı kamuoyunu ve Türk yargısını bilgilendirerek, yapılacak işlemlerin takipçisi olacağız.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar