MHP'li Özensoy: Kaçak elektriği devlet sübvanse etsin

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, "Başka bir yerdeki büyük kayıp kaçakları niye Marmara Bölgesi'nin insanı, niye Anadolu'nun insanı ödüyor?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Özensoy: Kaçak elektriği devlet sübvanse etsin

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, "Başka bir yerdeki büyük kayıp kaçakları niye Marmara Bölgesi'nin insanı, niye Anadolu'nun insanı ödüyor?" diye sordu. Devlet olarak sübvanse edilmesini isteyen Özensoy, her türlü devletin kaçağını, hırsızlığını vesairesini vatandaşa fatura etmenin anlamının izah edilmesi gerektiğini vurguladı.

2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 yılı merkezi yönetim kesin hesap kanunu tasarısı üzerindeki görüşmeler devam ediyor. Altıncı turda Adalet Bakanlığı, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü bütçe ve kesin hesapları yer alıyor.

MHP Grubu adına konuşan Bursa Milletvekili Necati Özensoy, kaçak elektrik konusuna değindi. Elektrik üretiminde vatandaşı ilgilendiren en büyük sıkıntılardan bir tanesinin de kayıp kaçaklar olduğuna dikkat çeken Özensoy, şunları söyledi; "2008 yılında maliyet bazlı fiyatlandırmaya geçilerek bu kayıp kaçaklar konuldu ama daha sonra 2013 yılı itibarıyla bölgesel bazlı fiyatlandırmaya geçilmesi öngörülmesine rağmen bundan imtina ettiniz. Sebep olarak da şunu söylediniz, dediniz ki: 'O zaman bölgesel anlamda çok büyük farklılıklar doğar.' Doğrudur. Yani böyle bir anlamda şimdi başka bir yerdeki büyük kayıp kaçakları niye Marmara Bölgesi'nin insanı, niye Anadolu'nun insanı ödüyor? Devlet olarak sübvanse edin. Yani bunu yapılan her türlü devletin kaçağını, hırsızlığını vesairesini vatandaşa fatura etmenin anlamını izah etmeniz lazım. Özellikle kayıp kaçak oranlarında bir dönem 14,7'ye kadar düşmesine rağmen bugün niye 17'lere kadar çıktı. Bunun izahını yapmanız lazım." CİHAN

Yorumlar